-->
04.12.2023

Τέμπη: Παίρνει το δρόμο για τη Βουλή η δικογραφία για τη σύμβαση της ΕΡΓΟΣΕ

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αφορά τη σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η συγκεκριμένη δικογραφία, διαβιβάστηκε, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη Βουλή, προκειμένου, όπως προβλέπει ο νόμος, να αποφασίσει, ως η μόνη αρμόδια, αν θα πρέπει να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες των πρώην υπουργών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Ο κύκλος των ερευνών από την ελληνική Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είχε ανοίξει μήνες πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, με στόχο να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το έργο- σύμβαση είναι συγχρηματοδοτούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη χώρα μας συνεχίζει την έρευνα της για τα μη πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν μπει στο «κάδρο» της υπόθεσης.

Η επίμαχη σύμβαση 717 που έχει ως αντικείμενό της την «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης» του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, είχε υπογραφεί το 2014 και μολονότι το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί δύο χρόνια αργότερα, έχει πάρει επτά παρατάσεις και παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα.Διαβάστε επίσης