-->
24.09.2023

Τι είναι το Covid Free Gr Wallet: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο κινητό σας

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet.

Για το θέμα μίλησε σχετικά στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.


«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ημερομηνία λήξης»

Απαντώντας σχετικά με το αν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε ότι «Δεν υπάρχει ανακοίνωση για υποχρεωτικότητα για την 3η δόση. Το πιστοποιητικό τώρα δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά αυτό είναι ιατρικό θέμα. Αν η ιατρική κοινότητα θέσει τέτοιο θέμα για ιατρικούς λόγους, θα το δούμε».

«Κάποιος για να κάνει την 3η δόση θα πρέπει να έχουν περάσει 6 μήνες από την ημερομηνία του δεύτερου ραντεβού τους. Για το μονοδοσικό είναι δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό. Αναμνηστική δόση δεν μπορεί να κάνει κάποιος νωρίτερα. Ακολουθούμε οδηγίες της ιατρικής κοινότητας», εξήγησε ο ίδιος για την 3η δόση.

Τι είναι το Covid Free Gr Wallet

«Για να διευκολύνουμε την κίνηση των πολιτών, προχωρήσαμε στο ψηφιακό πορτοφόλι, το Covid Free Gr Wallet. Μέχρι τώρα κουβαλάμε χαρτιά με τα πιστοποιητικά μας. Σε μια οικογένεια μπορείς στην εφαρμογή να έχεις όλα τα πιστοποιητικά, εμβολιασμού, νόσησης, ή διαγνωστικών ελέγχων, αλλά όχι self-test», εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ενώ σε ό,τι αφορά στα παιδιά ο ίδιος είπε ότι «Τώρα εκτυπώνεται η σχολική κάρτα. Έχει πάει πολύ καλά το Edupass μέχρι τώρα».

 

 

 Διαβάστε επίσης