-->
04.06.2023

Τι θα κάνουν οι Δήμοι με τις προσφυγές εργαζομένων; – «Τους ήθελες, τους πήρες, θα προσμετρώνται στο προσωπικό»

Σε ομιλία του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν δικαστικώς μετά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι Δήμοι τάχθηκαν υπέρ αυτής της προσφυγής θα προσμετρώνται κανονικά στο προσωπικό τους

Αυστηρό και σαφές μήνυμα προς τους Δήμους που αντιμετωπίζουν ζητήματα στελέχωσης εξαιτίας προσωρινών δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί υπέρ εργαζομένων έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 86η Διεθνή Έκθεση, ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν δικαστικώς μετά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι Δήμοι τάχθηκαν υπέρ αυτής της προσφυγής θα προσμετρώνται κανονικά στο προσωπικό τους.

«Ακούω να ρωτάνε κάποιοι τι γίνεται με τις δικαστικές αποφάσεις και τι γίνεται με το προσωπικό των δικαστικών αποφάσεων, ακούω να λέγεται περίπου ότι μάς τους φόρτωσαν. Τους φόρτωσαν σε όποιον αντιδίκησε, σε όποιον πήγε και συνομολόγησε δεν τους φόρτωσαν. Δεν τους φόρτωσαν, τους ήθελε, έτσι δεν είναι;» διερωτήθηκε.

«Τους ήθελες και τους πήρες; Μπράβο! Στους μετράω κανονικά προσωπικό. Που σημαίνει ότι δεν μπορώ εγώ να αδικώ στον προγραμματισμό προσλήψεων τον άλλον Δήμαρχο που δεν τους πήρε. Γιατί εσύ βρέθηκες με προσωπικό το οποίο επέλεξες ουσιαστικά συμπαικτικά να πάρεις. Αν εγώ έχω να μοιράσω 2.000 προσλήψεις στους Δήμους δεν θα μετρήσουμε από την αρχή. Όσους πήρες με δικαστική στους μέτρησα» πρόσθεσε.

Μάλιστα, απαντώντας στους δημάρχους που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν να πληρώσουν το συγκεκριμένο προσωπικό είπε τα εξής:

«Μην ακούω τώρα δεν έχω λεφτά να τους πληρώσω. Γιατί όταν πήγαινες και συνομολογούσες δεν ήξερες αν έχεις ή δεν έχεις λεφτά; Δεν πήγες στο δικαστήριο να πεις στον κύριο Πρόεδρο, “συγγνώμη από πού θα τους πληρώσεις αυτούς γιατί εγώ δεν έχω”. Του είπες ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι απαραίτητοι για τον Δήμο μας και δεν κάνουμε χωρίς αυτούς. Συνεπώς όσοι δεν κάνετε χωρίς αυτούς, κάντε τα κουμάντα σας» διεμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών.Διαβάστε επίσης