-->
23.01.2022

Τι ζήτησε η Φώφη πριν «φύγει» – Ποιος το αποκαλύπτει

Η Φώφη Γεννηματά πέθανε νέα. Και σόκαρε περισσότερο η είδηση του θανάτου της επειδή πέθανε τόσο γρήγορα, επειδή έφυγε τόσο ξαφνικά. Μέσα σε 14 ημέρες από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο, πέθανε.

Με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια, με την τιμή του μαχητή που τα τελευταία χρόνια έδινε αγώνα. Και νικούσε…Πανελλήνια είναι η συγκίνηση για την πρόωρη απώλειά της. Κηρύχθηκε εθνικό πένθος. Σύμβολο θάρρους, έμεινε όρθια και ανθρώπινη έως το τέλος. Γιατί, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ΄ όλα ανθρώπινη.

Τις τελευταίες ημέρες είχε επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία της, πέρασε πολύ δύσκολα το Σαββατοκύριακο, παρά ταύτα, δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα (και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου) να συνομιλεί με τους στενούς της συνεργάτες.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκαλύπτει τι τους έλεγε μέχρι προχθές η Φώφη:

«Αυτό που μας έλεγε ήταν «προσέξτε την ενότητα της παράταξης», «κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία», «διαχειριστείτε την καθημερινότητα» και «κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα»».

Αυτά να ήταν και τα τελευταία λόγια- οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της. Παρά την επιβάρυνση της υγείας της αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα της παράταξης.Διαβάστε επίσης