-->
28.03.2023

«Το έκανα για αλτρουιστικούς λόγους», υποστηρίζει η 44χρονη με τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης οδήγησε στην άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά 48 ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται ποινικά στη σοβαρότατη υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά στην Καρδίτσα.

Η δίωξη περιλαμβάνει βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν το στενό πυρήνα της «οργάνωσης», περίπου 4 με 5 άτομα, και περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Το κατηγορητήριο συμπληρώνεται με πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις που είναι δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Η «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κοροναϊού αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Δεν υπάρχει οικονομικό κίνητρο λέει η ίδια

Μέσα από τις δηλώσεις της, στο Live News η διοικητική υπάλληλος υποστήριζε πως από αυτή την ιστορία δεν βγήκε οικονομικά κερδισμένη.

Χωρίς να ξεκαθαρίζει το κίνητρο είχε αρκεστεί να πει πως βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Θέλοντας να βοηθήσω κάποιους του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, αρχικά προέβην σε αυτές τις απονενοημένες ενέργειες, οι οποίες έγιναν καθαρά από αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης. Και τους υπόλοιπους που ανέφερα και δεν γνώριζα επειδή συμμερίστηκα την αγωνία τους μήπως χάσουν τις δουλειές τους, τους συνέδραμα κατά αυτόν τον τρόπο για να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους, μιας και οι ίδιοι φοβούνταν για προσωπικούς τους λόγους παρενέργειες του εμβολίου», δήλωσε.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε προς διερεύνηση σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται, δηλαδή τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για ξέπλυμα χρήματος, καθώς έχουν εντοπιστεί και χρήματα.

Ωστόσο, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά της Καρδίτσας είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

«Το έκανε για αλτρουιστικούς λόγους»

«Η εντολέας μου έχει μείνει εμβρόντητη για την περίπτωση αυτή που μιλάτε, για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η τυχαία σύμπτωση κάποιων περιστάσεων να προσδώσει τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης αγγίζει τα όρια της φαντασίας. Πιστεύω θα αποδομηθεί αυτό το κατηγορητήριο. Η εντολέας μου εξ αρχής το δήλωσε ρητά ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στον τραπεζικό της λογαριασμό. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, προσωπικά δεν θα την αναλάμβανα. Η εντολέας μου το έκανε για λόγους αλτρουιστικούς», δήλωσε ο Νίκος Αρβανιτάκης, δικηγόρος της κατηγορούμενης διοικητικής υπαλλήλου.

Διαβάστε επίσης