-->
27.07.2021

Τρόμος και καταστροφή: Η πιο αιματηρή νύχτα στη Γάζα

Η πιο αιματηρή νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας ξημερώνει και ο τραγικός απολογισμός των εχθροπραξιών του Ισραήλ αυτή την εβδομάδα θέλει 192 Παλαιστίνιους νεκρούς, ανάμεσά τους 58 παιδιά.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην περιοχή έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να έχουν πέσει στο σκοτάδι. Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως δεκάδες ηγετικά μέλη της Χαμάς έχουν πέσει νεκρά καθώς και ότι ένα τεράστιο κομμάτι του υπόγειου δικτύου της οργάνωσης καταστράφηκε μετά τους βομβαρδισμούς.

«200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Το 1/3 είναι γυναίκες και παιδιά. Το Ισραήλ δεν απολογείται και είναι αμείλικτο στο κυνήγι των αποικιοκρατικών πολιτικών του», ήταν τα λόγια του Ριάντ Αλ Μαλκί, υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σε πολλές πόλεις της Γερμανίας υπήρξαν διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ, ενώ προκλήθηκαν και επεισόδια. Το υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας λέει ότι υπεύθυνος είναι ο Ερντογάν με τις εμπρηστικές δηλώσεις που έχει κάνει.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «φρικαλεότητες» στην Παλαιστίνη

Στη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Ερντογαν  Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «φρικαλεότητες» στην Παλαιστίνη, ενώ τόνισε στον Πάπα ότι στόχος των επιθέσεων του Ισραήλ δεν είναι μόνο οι Παλαιστίνιοι, αλλά όλοι οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί και ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά στον θρησκευτικό ηγέτη των καθολικών ότι «είναι αναγκαίο όλη η ανθρωπότητα να συνταχθεί κατά του εισβολέα Ισραήλ, το οποίο δεν διστάζει να επιτεθεί σε ό,τι ιερό και όσιο υπάρχει».

Αναφέρθηκε επίσης στη διπλωματική κινητικότητα που έχει αναπτύξει σε όλα τα επίπεδα, αλλά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε να επιδείξει την απαραίτητη αίσθηση ευθύνης, όπως είπε.Διαβάστε επίσης