-->
07.07.2022

Τζεφ Μπέζος: Οι δύο ερωτήσεις που κάνει όταν προσλαμβάνει κάποιον στην Amazon

Τη συνέντευξη από την οποία πέρασε το 2002 για να προσληφθεί στην Amazon περιγράφει στο CNBC η Αν Χάιατ, πρώην στέλεχος του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου, που πλέον κάνει τα δικά της βήματα στη Σίλικον Βάλεϊ.

Έχοντας περάσει από το προκαταρκτικό στάδιο της παρουσίασης του βιογραφικού της στον διευθυντή προσωπικού η Χάιατ κλήθηκε για μία δεύτερη πιο αναλυτική συνέντευξη. Αυτο που δεν γνώριζε είναι πως ο άνθρωπος που θα είχε απέναντι της θα ήταν ο ίδιος ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος και της εξήγησε πως έχει δύο μόνο ερωτήσεις για αυτήν. Η πρώτη ήταν σίγουρα απροσδόκητη.

«Θα κάνω εγώ τις μαθηματικές πράξεις» είπε, καθώς στεκόταν μπροστά σε έναν πίνακα. «Θέλω να υπολογίσεις πόσα παράθυρα έχει το Σιάτλ».

«Αρχικά τρόμαξα και πάγωσα» αφηγείται η Χάιατ. «Γρήγορα όμως ηρέμησα και κατάλαβα ότι απλώς θέλει να δει εάν μπορώ να σκεφτώ συγκροτημένα και να «σπάσω» ένα ένα περίπλοκο πρόβλημα σε μικρότερα κομμάτια».

Απάντησε λοιπόν πως θα άρχιζε με τον αριθμό των κατοίκων στο Σιάτλ και θα υπολόγιζε στη συνέχεια ότι όλοι θα είχαν ένα σπίτι, ένα μεταφορικό μέσο και θα πήγαιναν σε κάποιο σχολείο ή χώρο εργασίας- όλα εκ των οποίων θα είχαν παράθυρα. Η εκτίμηση λοιπόν θα βασιζόταν στον μέσο όρο των παραπάνω.

Η δεύτερη ερώτηση ήταν πιο απλή: «Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί στόχοι σου;». Και αυτή είναι μία ερώτηση που θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει κάθε υποψήφιος για μία νέα θέση.

Διαβάστε επίσης