-->
06.10.2022

Βασίλης Λεβέντης: «Ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί το εμβόλιο», λέει η σύζυγός του

Την ώρα που ο Βασίλης Λεβέντης δίνει τη δική του μάχη έναντι του κορωνοϊού καθώς βρίσκεται διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό, η σύζυγός του μίλησε για τους λόγο που ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν εμβολιάστηκε ακόμη.

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο. Το παρέτεινε το εμβόλιο γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών που έλεγαν οι νεφρολόγοι ότι πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγειάκια στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Και ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί να κάνει το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς στην οικογένεια είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου που είναι 13 ετών. Πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη και έχει πολλές ευαισθησίες» ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα του κ. Λεβέντη.

Όπως λέει η ίδια όλη η οικογένειά του τον παρότρυνε να εμβολιαστεί. «Μου έλεγε: «Ας περιμένω λίγο ακόμα…» Είμαι πολύ διακριτικός άνθρωπος, δεν είμαι καταπιεστική και σέβομαι την προσωπικότητα του άλλου, δεν επιβάλλομαι. Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Προσπαθώ. Προσεύχομαι…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η περιπέτεια του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου. Τότε πήγε στον Ευαγγελισμό και έκανε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό. Οι γιατροί του νοσοκομείου του είπαν να πάει στο νοσοκομείο, όμως εκείνος προτίμησε να κάνει τη νοσηλεία στο σπίτι με την καθοδήγηση των γιατρών.

«Ο πυρετός ανέβαινε 37, 38… Ήταν με αντιπυρετικό. Πήραμε όλη την αγωγή που έπρεπε να πάρει για τον κορονοϊό, είχε πάρει και οξυγόνο για βοήθεια αν χρειαστεί… Με το οξύμετρο στο χέρι. Όλη τη διαδικασία όπως θα έπρεπε για νοσηλεία στο σπίτι. Το Σάββατο το πρωί έκανε 39 πυρετό. Όταν εγώ είδα το 39 είπα: «Βασίλη φεύγεις για το νοσοκομείο!» Και έτσι πήγε το Σάββατο στο νοσοκομείο. Ήταν η 9η μέρα», είπε ακόμη η σύζυγός του.

«Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Όλοι του λέγαμε πήγαινε στο νοσοκομείο. Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Από τον Ευαγγελισμό του είχαν πει έλα να κάνει νοσηλεία. Ήταν αρνητικός. Σας λέω τις αλήθειες όπως είναι, δεν προσθέτω ούτε αφαιρώ», τόνισε.Διαβάστε επίσης