-->
24.07.2021

«Βόμβα»: Ποιός βουλευτής της ΝΔ δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

«Βόμβα μεγατόνων» του βουλευτή Ηλείας Κώστας Τζαβάρα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 με τον του Άρη Πορτοσάλτε ανακοινώνοντας… ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές!

Νωρίτερα, ο Άρης Πορτοσάλτε φιλοξένησε την υπουργό Πολιτισμού Νίκη Κεραμέως η οποίος μίλησε για τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού χάρτη.

Ο κ. Τζαβάρας στην συνέχεια σχολίασε: «Άκουσα την κυρία υπουργό που λέει ότι πρόκειται να εξορθολογίσει τον ακαδημαϊκό χάρτη. Προσυπογράφω και συμφωνώ. Μάλιστα δε, θα πρέπει να σας τονίσω ότι την κυρία Νίκη Κεραμέως την τιμώ προσωπικά και εκτιμώ όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει για την μεταρρύθμιση το τριτοβάθμιου τομέα της εκπαίδευσης. Όμως εδώ υπάρχει μία ανακολουθία. Για να φτιάξουμε τον χάρτη, για να είναι ορθολογικός, θα πρέπει πρώτα να έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και μέχρι τώρα που μιλάμε, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό γιατί απομένει να γίνει η ανασύσταση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι αυτό που είπε προχθές ο κ. Συρίγος ότι τα πρώην ΤΕΙ θα τα ανασυστήσει με τη μορφή των σχολών εφαρμοσμένων επιστημών. Αυτές οι σχολές αποτελούν πυλώνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οπότε για να μιλάμε για εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη θα πρέπει να έχουμε διαμορφωμένο το ακαδημαϊκό τοπίο».

«Εμάς δεν μας ακούν παρότι διαθέτουμε τη φωνή»

Ακολούθως ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν για να σωθούν τμήματα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ σε ερώτηση του Άρη Πορτοσάλτε «γιατί δεν κάνουν το ίδιο και οι βουλευτές της Ηλείας» απάντησε: «Δυστυχώς δεν έχουμε τη δύναμη. Εμάς δε μας ακούν. Παρότι διαθέτουμε τη φωνή…»

«Δεν υπήρξα ποτέ πολιτικάντης»

Και ο κ. Τζαβάρας κατέληξε: «Επειδή εγώ δεν υπήρξα ποτέ πολιτικάντης και δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό σχήμα αλλά από την κοινωνία, που 40 χρόνια μάχομαι στο επάγγελμα του δικηγόρου, μετά από αυτή την κωμωδία, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, διότι ακριβώς δεν θέλω να δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να σκέφτεται ότι όσα λέω, τα λέω για τα ψηφαλάκια.

Σας λέω λοιπόν και σας δηλώνω ότι εγώ υποψήφιος στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι εξαιτίας αυτού του γεγονότος και εξαιτίας βέβαια και του γεγονότος ότι ακόμα στην Ηλεία περιμένουμε να έρθει και να δημοπρατηθεί ο δρόμος που θα αντικαταστήσει την καρμανιόλα Πύργου-Πατρών στην οποία κάθε χρόνο σκοτώνεται ο πληθυσμός ενός μικρού χωριού».
Διαβάστε επίσης