Search
Close this search box.
Search

Βουλή: Κατά μέτωπο η επίθεση Μητσοτάκη απόψε στον αντιπολιτευτικό συνασπισμό

Πριν 4 μήνες

Ο Μητσοτάκης κλείνει τη μάχη με σκληρή επίθεση στο κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο και πρώτο στόχο τον Ανδρουλάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει απόψε την κοινοβουλευτική μονομαχία της πρότασης δυσπιστίας έχοντας ως υπ’αριθμόν ένα στόχο τον Νίκο Ανδρουλάκη απέναντι όμως σε έναν αντιπολιτευτικό συνασπισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης με το βλέμμα στη συσπείρωση ενόψει των ευρωεκλογών.

Εναντίον του «εντολοδόχου οικονομικών συμφερόντων» και του «πρόθυμου», όπως βαριά κατηγορείται από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος των «πυρομαχικών» του, για την επιλογή του να «ταυτιστεί με οικονομικά συμφέροντα»…

 

LIVE ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ο Πρωθυπουργός θα βάλλει με σφοδρότητα εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, γιατί παρά τις βαριές κατηγορίες που έχει εξαπολύσει εναντίον της κυβέρνησης για το κράτος δικαίου, για εξυπηρέτηση συμφερόντων στο νόμο των μη κρατικών πανεπιστημίων, δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας όπως έπραξε μετά το πρωτοσέλιδο με την «μπαγιάτικη αποκάλυψη», όπως τη χαρακτήρισαν τα κυβερνητικά στελέχη.

Όπως αναμένεται να πει, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε τη σκυτάλη για να κατηγορήσει την κυβέρνηση «για μονταζιέρα», κλείνοντας τα μάτια αφενός στο ότι οι συνομιλίες πήγαν αυτούσιες στη δικαιοσύνη και αφετέρου στην ομολογία του ίδιου του σταθμάρχη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως μεγαλώνοντας την εμβέλεια των πυρών του, αναμένεται να στείλει το μήνυμα που θα συμπυκνώνεται στη φράση: «Ως εδώ με την τυμβωρυχία».

Θα προκαλέσει για ακόμη μια φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διακινούν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν σε πολιτικά πρόσωπα, «να καταθέσουν αίτημα προκαταρκτικής επιτροπής, με συγκεκριμένο κατηγορητήριο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκφράσει την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη στη μεγαλύτερη ταχύτητα με την οποία κινείται σε σχέση με το παρελθόν, δείχνοντας προς δυο κατευθύνσεις. Αφενός στον μακρύ κατάλογο των κατηγορούμενων αλλά και στους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η εκδίκαση της υπόθεσης. Και αναμένεται να επανεκπέμψει και πάλι το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν «a priori ένοχοι και a priori αθώοι».

Θα «καρφώσει» τα ίδια κόμματα για την πανομοιότυπη τακτική με άλλες πτέρυγες της Βουλής που κινούνται στη σφαίρα των συνωμοσιών και των fake news, αναζητώντας μέσα από την αναπαραγωγή τους «πολιτικό οξυγόνο στα στρατηγικά τους αδιέξοδα». Σε αυτήν την κατεύθυνση θα θυμίσει το κλίμα που διαμορφώθηκε με δική τους ευθύνη, στην εξεταστική επιτροπή, σημειώνοντας ότι έτσι υπονομεύτηκε το έργο της.

Στίγμα για τις αλλαγές στον σιδηρόδρομο

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι κόντρα στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να κομματικοποιήσει την εθνική τραγωδία, η κυβέρνηση δεν θα αφήσει αναπάντητα τα de facto ψέματα και τα fake news που μολύνουν το δημόσιο διάλογο. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα διαμηνύσει, στέλνοντας ένα μήνυμα και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, ότι δουλειά όλων των μελών της είναι να εξασφαλίσουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ και ότι «τα τρένα μας θα είναι πραγματικά σύγχρονα και ασφαλή».

Θα αναφέρει μάλιστα ότι έχει γίνει δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση και θα δώσει ένα στίγμα για τις ανακοινώσεις που έχει προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιηθούν για τον απολογισμό των παρεμβάσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο αλλά και τις πρωτοβουλίες που ήδη δρομολογούνται για να εκσυγχρονιστεί «η ασφάλεια αλλά και συνολικά η λειτουργία του ελληνικού σιδηρόδρομου.

Πυρά προς Κασσελάκη για εκλογές και Φαραντούρη

Σκληρή θα είναι η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη και τη «νέα σελίδα στο μεγάλο βιβλίο του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ», με αφορμή την απαίτηση για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές. Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει την κατηγορία για «συνειδητή υπονόμευση του Πολιτεύματος» και θα διαμηνύσει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι: «κανένας Κασσελάκης, κανένας, ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα ανήκει, να παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα».

Είναι σαφές ότι ο Πρωθυπουργός θα κλιμακώσει την επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και το «θα ήταν ευχής έργο να ρίξει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση», του συμβούλου ευρωπαικών θεμάτων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στρέψει τους προβολείς στο «ράπισμα» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και θα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η προπαγάνδα συκοφάντησης της χώρας.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.