-->
25.05.2024

Βουλή: Σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια – Δείτε Live

Με κεντρικό θέμα την ακρίβεια, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους, στη Βουλή, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης που ξεκινάει λίγο μετά τις 12:00 τιο μεσημέρι θα βρεθεί και το ζήτημα της πανδημίας.

Σήμερα θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο αρχηγοί θα μιλήσουν επίσημα μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα.

Μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει το πλέγμα μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραμμίσει τις μόνιμες μειώσεις φόρων που ήδη έχουν ληφθεί, θα αναφερθεί στα μέτρα ύψους 43 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας καθώς και για τα 620 εκατ. ευρώ που θα δοθούν ώστε να αντιμετωπιστούν οι κραδασμοί από το ενεργειακό κόστος.

Η  συζήτηση στη Βουλή προκλήθηκε ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για το κύμα ακρίβειας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Δείτε LIVE:Διαβάστε επίσης