Search
Close this search box.
Search

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τα “ξεχασμένα” τετραγωνικά

Πριν 6 έτη

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία δήλωσης των «ξεχασμένων» τετραγωνικών ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Καθώς απομένουν 18 ημέρες μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (30 Ιουνίου), ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ότι αναλόγως την πορεία των δηλώσεων θα συνεξετασθεί με την ΚΕΔΕ το ενδεχόμενο κάποιας παράτασης. Ανέφερε ότι ήδη στην πλατφόρμα που «τρέχει» η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, έχουν υποβάλει δηλώσεις περισσότεροι από 450.000 πολίτες που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 10,5 αδήλωτα εκατ. τετραγωνικά.

Εξηγώντας τι σημαίνει για την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες η τακτοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Πρώτον τα επόμενα χρόνια τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης και του κράτους αυξάνονται κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρειαστεί οι δήμοι να κάνουν τίποτα, και δεύτερον, μπαίνει ένα τέλος σε μια αυθαίρετη κατάσταση που έκρυβε και την ενοχή πολλών ανθρώπων, ενώ δημιουργείται μια σχέση ισχυρής εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κράτος, την αυτοδιοίκηση και τον πολίτη ότι πλέον είμαστε εντάξει».

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι όσοι δηλώσουν εντός προθεσμίας τα ξεχασμένα τετραγωνικά απαλλάσσονται από πρόστιμα μιας πενταετίας, κάτι που δεν θα ισχύει από τη λήξη της προθεσμίας και μετά, καθώς θα πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους από το νέο έτος.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.