Τα ονόματα των βουλευτών που θα μετέχουν στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει φαινόμενα διαφθοράς στην Υγεία τη περίοδο 1997-2014, έδωσε στη δημοσιότητα ο Νίκος Βούτσης.
Συγκεκριμένα, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν οι Δημήτρης Βέττας, Ευστάθιος Γιαννακίδης, Γιάννης Γκιόλας, Αννέτα Καββαδία, Σπύρος Λάππας, Δημήτρης Μάρδας, Ανδράς Μιχαηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Μπαλωμενάκης Αντώνης, Θανάσης Παπαδόπουλος και Τζαμακλής Χάρίλαος. Από τη ΝΔ μέλη της επιτροπής θα είναι οι Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Παναγιώτης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος. Από τα υπόλοιπα κόμματα, η Εύη Χριστοφιλοπούλυ θα εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ, ο Ηλίας Κασιδιάρης τη ΧΑ, ο Γιώργος Λαμπρούλης το ΚΚΕ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος τους ΑΝΕΛ, η Θοδώρα Μεγαλοοικονόμου την ΕΚ, ο Γιώργος Μαυρωτάς το Ποτάμι, ενώ στην επιτροπή θα είναι και ο Νίκος Νικολόπουλος ως ανεξάρτητος.
Η εξεταστική πάντως, αναμένεται να προχωρήσει στη πρώτη της συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εκλέξει προεδρείο. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως και αυτή τη φορά για τη θέση του προέδρου θα προταθεί από τη πλειοψηφία ο Αντώνης Μπαλομενάκης (είχε αντικαταστήσει τον Φάμελλο σε εκείνη για τα ΜΜΕ), ενώ ο Σπ. Λάππας θα είναι ο εισηγητής για τη πλειοψηφία. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σε εσωκομματική συνεδρίαση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Σε κάθε περίπτωση κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάτω από διαφορετικό πρίσμα τις συνεδριάσεις της επιτροπής, με το μεν ΣΥΡΙΖΑ να προσβλέπει σε αυτή και τη δε ΝΔ να επικεντρώνεται κυρίως στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και των μέτρων.
Στο πλαίσιο αυτό η πλειοψηφία έχει επιλέξει ένα μείγμα προσώπων που έχουν σχέση με τη δικηγορία, την ιατρική και την οικονομία. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της ΚΟ, «υπάρχουν πολλά πράγματα έτοιμα που μπορεί κανείς να ξεκινήσει άμεσα να καταπιάνεται και άλλα που πρέπει να γίνει σοβαρά έρευνα».
Αξίζει να επισημανθεί πως αναβαθμισμένη αναμένεται να είναι η παρουσία του Δημ. Βέττα τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι, πεδίο που κατά το παρελθόν η πλειοψηφία δεν έχει καταφέρει να περάσει τον πήχη.