Tα υλικά για 4 μερίδες:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
300 g χυλοπίτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
400 g τοματάκια κονκασέ
200 ml χυμός τομάτας
1000 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνη
3 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
κεφαλοτύρι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση της συνταγής:
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα προσθέτουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
3. Προσθέτουμε τα τοματάκια, τον χυμό τομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, 200ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 40’.
4. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια γάστρα και προσθέτουμε τις χυλοπίτες.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
6. Στη σάλτσα που έμεινε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, περιχύνουμε με αυτή τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη γάστρα.
7. Ψήνουμε για 20’ στους 200 C με αντιστάσεις, ανακατεύοντας 3 φορές και ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό.
8. Κατόπιν αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε με κεφαλοτύρι.