-->
18.06.2021

Αμερικανικά μαχητικά αναχαίτισαν Ρωσικά αεροσκάφη

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, τα δύο ρωσικά αεροσκάφη τύπου Tu-42 Bear πετούσαν κοντά στο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan ενώ εκείνο έπλεε στον Ειρηνικό ωκεανό στο πλαίσιο μίας άσκησης την περασμένη Τρίτη. Συγκεκριμένα, το είχαν προσεγγίσει σε απόσταση μικρότερη του ενός ναυτικού μιλίου και πετούσαν σε υψόμετρο 500 ποδιών από το πελώριο πολεμικό πλοίο, βάρους 100.000 τόνων.

Όπως επισήμανε το αμερικανικό ναυτικό στην ανακοίνωσή του, ένα πλοίο που συνόδευε το USS Ronald Reagan έστειλε προειδοποιητικό σήμα στα ρωσικά αεροσκάφη αλλά δεν έλαβε απόκριση. Έτσι, όπως επέβαλε το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις, τέσσερα αμερικανικά τζετ εστάλησαν για να αναχαιτίσουν τα δύο Tu-142 Bear και να τα συνοδέψουν σε ασφαλή απόσταση από το αεροπλανοφόρο.

«Η αναχαίτιση αεροσκαφών που πετούν κοντά σε πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού είναι μία τυπική διαδικασία, που έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Γενικά θα χαρακτήριζα το περιστατικό ως ασφαλές», ανέφερε στο CNN ένας αξιωματούχος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης