25.10.2020    07:36

Αύριο ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός – Τα κεντρικά πρόσωπα και η αναβάθμιση των Γενικών Γραμματέων

Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησαν τα τηλέφωνα σε βουλευτές που αναμένεται να αξιοποιηθούν στο κυβερνητικό σχήμα, από την Δευτέρα το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη επιλέξει τις αλλαγές που θέλει να κάνει και η λίστα έχει δοθεί στους συνεργάτες του για να κάνουν την ενημέρωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού θα είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα είναι επικεφαλής για τη διαχείριση και καλύτερη αξιοποίηση του πακέτου των 72 δις.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα αναβαθμιστεί και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος θα αναλάβει Αναπληρωτής Υπουργός στο ίδιο υπουργείο, με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ακόμα πέρα από την αξιοποίηση βουλευτών όλα δείχνουν πως θα αναβαθμιστούν και γενικοί γραμματείς. Ήδη ακούγονται τα ονόματα του γραμματέα Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκου και της γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Δημήτρης Σκάλκος είναι και στη πενταμελή εκτελεστική επιτροπή για τη διαχείριση των 72 δις.

Συμμετέχουν ακόμα ο Υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού.

Παράλληλα θα καλυφθούν και τα κενά σε θέσεις υφυπουργών στο Δικαιοσύνης και στο Περιβάλλοντος.