-->
26.09.2022

Κουτσούμπας: Δε θα έχετε που να κρυφτείτε… (video)

«Σε λίγο δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Βουλή απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς εκτιμώντας ότι τον ερχόμενο Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα παραχωρήσει και τα δάνεια πρώτης κατοικίας στα «κοράκια» των αγορών.

Επιχειρώντας να αποδομήσει πλήρως την κυβερνητική ρητορική είπε «έχετε κλειδώσει τις λίστες Λαγκάρντ. Κρατάτε τους ελέγχους των μεγαλοκαταθετών στα συρτάρια σας. Τι έγινε με τους ελέγχους; Θα μείνετε μόνο στους καστανάδες και τη γιαγιά με το μαϊντανό;» και συνέχισε με νόημα «γεννιούνται βάσιμες υποψίες ότι κάποιους συγκαλύπτετε. Γιατί δεν τα δίνετε στην δημοσιότητα τα στοιχεία από τους ελέγχους σας. Σίγουρα ένα μέρος των ελέγχων έχει ολοκληρωθεί, δώστε τα στοιχεία λοιπόν στην δημοσιότητα».

«Εμφανίζονται να καταγγέλλουν όσα οι ίδιοι υπογράφουν με αποκορύφωμα το ξεπούλημα των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων» είπε σε άλλο σημείο για να επισημάνει: «Κομπάζει ο Τσίπρας ότι βγάζει τα κάστανα από την φωτιά φέρνοντας αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι υπουργοί του λένε ότι παλεύουν και ματώνουν. Σιγά τα αίματα κύριοι της κυβέρνησης. Οι εργάτες, οι συνταξιούχοι οι αγρότες ματώνουν από τα δικά σας μέτρα. Ποιος θα ωφεληθεί από τον δικό σας προϋπολογισμό που ψήφισαν οι 153 λεβέντες βουλευτές σας;».

http://

Για τα «κόκκινα δάνεια» τόνισε: «μιλάγατε για επενδυτές κοράκια. Μετά είπατε ότι δεν θα κάνετε ουτε βήμα πίσω για τα κόκκινα δάνεια. Σήμερα παραδίδετε επιχειρηματικά για να προχωρήσετε το Φεβρουάριο για τα στεγαστικά και καταναλωτικά. Εδώ θα είμαστε. Έχετε ήδη συμφωνήσει και σε λίγο δεν θα ξέρετε που θα κρυφτείτε».

«Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Φέρνει με κατεπείγουσες διαδικασίες αντιλαϊκά νομοσχέδια σε πλήρη συνεργασία με το κεφάλαιο και το ΔΝΤ. Δεν ιδρώνει το αφτί της συγκυβέρνησης και των 153 βουλευτών της» είπε για να υποστηρίξει «προβάλουν ξανά την ανάγκη της νέας δόσης για να γονατίσουν εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους».

Εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται κλιμάκωση της επίθεσης με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό. « Η κυβέρνηση  και αντιπολίτευση αντιμάχονται με πλαστικά σπαθιά για το ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων. Όμως όλες οι σικέ αντιπαραθέσεις έχουν στόχο να υπηρετήσουν μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να αντιμετωπίσουν την διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης είπε πως «Φέρατε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ικανοποιείτε το μόνιμο αίτημα των ομόφυλων. Δικαίωμά σας. Μπορούν όμως αυτά να θεωρηθούν αντίβαρο στην κατάσταση των πολιτών μας;».

Υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να «αποπροσανατολίσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να συντηρήσει το κλίμα ψεύτικης ελπίδας. Δημαγωγείτε ασύστολα όταν λέτε ότι η πολιτική σας στοχεύει στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Εξισώνεται προς τα κάτω μισθούς και συντάξεις. Λέτε ότι δήθεν δίνετε μάχη για να μην περάσουν οι μαζικές απολύσεις. Όταν συζητάτε για νέα μέτρα αξιοποιείτε το τέχνασμα για δήθεν αποχώρηση του «κακού» ΔΝΤ για να μείνει δήθεν η καλή ΕΕ. Όπως σας βολεύει. Όταν μιλάτε όμως για το χρέος τότε «καλό» είναι το ΔΝΤ και «κακή» η ΕΕ»

Διαβάστε επίσης