Search
Close this search box.
Search

Λάθη στην εφαρμογή του Facebook,άδειαζαν τις μπαταρίες των iPhone

Πριν 9 έτη

To facebook παραδέχθηκε ότι η τελευταία έκδοση της εφαρμογής για iPhone κατανάλωνε περισσότερη ενέργεια από τις παλιότερες εκδόσεις, απομυζώντας τις μπαταρίες των κινητών.. Ωστόσο, ο επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας Άρι Γκραντ, διαβεβαίωσε με ανάρτηση του στο facebook πως η ομάδα του έχει ήδη διορθώσει τις δύο βασικές αιτίες του προβλήματος.

Ύστερα από τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων χρηστών, η εταιρεία διαπίστωσε ότι ο κώδικας δικτύου της εφαρμογής απασχολούσε αδικαιολόγητα μεγάλο ποσοστό της CPU ενώ λάθος εντοπίστηκε και στον αλγόριθμο αναπαραγωγής των βίντεο. «Αν αφήνατε ανοιχτή την εφαρμογή μετά από κάποιο βίντεο, το κανάλι του ήχου παρέμενε ανοικτό όπως θα συνέβαινε εάν συνεχίζατε να παρακολουθείτε κάποιο βίντεο στη σίγαση», σημείωσε ο Γκράντ. «Αυτό μείωνε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας».

Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, η τελευταία αναβάθμιση της εφαρμογής διορθώνει το πρόβλημα, και παροτρύνει όλους τους κατόχους φορητών συσκευών Apple, να την κατεβάσουν.

Οι χρήστες Apple μπορούν να ελέγχουν την ενεργειακή κατανάλωση των εγκατεστημένων εφαρμογών, ενεργοποιώντας την «Ποσόστωση μπαταρίας [Battery Percentage]» από τη στήλη «Χρήση [Usage]» στις «Ρυθμίσεις [Settings]».

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.