30.10.2020    08:44

Ποιος διάσημος του Χόλυγουντ καθάριζε τραπέζια σε ελληνικό εστιατόριο

Είναι από τους πιο διάσημους και ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλυγουντ αλλά ποτέ δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε. Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Ο Σεφ που Έπαιζε με τη Φωτιά» (Burnt), Μπράντλεϊ Κούπερ  που μαζί με την Σιένα Μίλερ συναντώνται ξανά στη μεγάλη οθόνη, όπου υποδύονται δύο εξαιρετικούς σεφ. Η ταινία, η οποία έκανε πριν από λίγες μέρες πρεμιέρα στις ΗΠΑ, βγήκε σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους.burnt_feat

Σε δηλώσεις του στην πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ, ο Κούπερ είπε ότι σε αυτόν τον ρόλο του βοηθήθηκε από την εμπειρία που είχε αποκομίσει στα 15 του όταν δούλευε σε ελληνικό εστιατόριο, όπου καθάριζε τραπέζια. «Στα 18 μου έκανα όλη την προετοιμασία για τους σεφ, (την περίοδο) μεταξύ του λυκείου και του κολεγίου…σε ένα ιταλικό εστιατόριο με θαλασσινά, βρισκόμουν στην κατώτερη βαθμίδα της ιεραρχίας εκείνη τη περίοδο, κι έτσι σίγουρα άκουγα όλων των υπολοίπων τα παράπονα», δήλωσε ο ηθοποιός.

Ο Κούπερ υποδύεται στην ταινία τον σεφ Άνταμ Τζόουνς, ο οποίος εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών και του εκρηκτικού του χαρακτήρα, χάνει τα δύο αστέρια του Michelin στο εστιατόριό του στο Παρίσι.

Αναζητεί μία δεύτερη ευκαιρία στο Λονδίνο και μαζί με μία ταλαντούχα sous chef, την Έλεν (την οποία υποδύεται η Μίλερ), προσπαθεί να ανοίξει ένα νέο εστιατόριο και να αποσπάσει και τρίτο αστέρι Michelin.