Search
Close this search box.
Search

Όταν ο Σκουρλέτης βολεύεται να ξεχνάει! Ας του θυμίσουμε λίγο…

Πριν 9 έτη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ποτέ για σεισάχθεια και μην μας ταυτίζετε με συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι και στην επικαιρότητα τώρα» δήλωσε τη Δευτέρα ο Πάνος Σκουρλέτης εννοώντας τον Αλέξη Μητρόπουλο.
Ο υπουργός Ενέργειας εκτίμησε στο Mega ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι κοινοβουλευτική δύναμη που αντέχει. Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση ότι εκτίθεται καθημερινά με τη στάση της, και υποστήριξε ότι «τα οικουμενικά σχήματα νοθεύουν τη δημοκρατία.»alexis_mitropoulos

Ενόψει των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός είπε στο Mega ότι «έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας τις οποίες θα συζητήσουμε με την άλλη πλευρά στη βάση της μη ιδιωτικοποίησης.»

Για το ασφαλιστικό ο υπουργός είπε η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις, αλλά άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, λέγοντας ότι «θα δούμε πως θα διαμορφωθεί η τελική πρόταση.» «Δεν συζητάμε για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και αυτό για την ώρα το έχει αποδεχτεί και η πλευρά των δανειστών» εξήγησε ακόμη ο υπουργός Ενέργειας.kokkina daneia
Βέβαια ο υπουργός ξεχνάει εύκολα ή δεν θέλει να θυμάται. Ας του θυμίσουμε εμείς:
Αυγή 31/10/2014

“Μόνη αποδεκτή λύση για την συνέχιση λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι η σεισάχθεια των οφειλών προς τις τράπεζες, με μέτρα άμεσης ανακούφισης, με περιορισμό του οφειλόμενου κεφαλαίου και των τόκων που έχουν επιβληθεί, αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τα “κόκκινα δάνεια” το Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Η μόνη επιλογή για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας είναι να παρθούν μέτρα ενίσχυσης με τη διοχέτευση στην αγορά των δεσμευμένων δισεκατομμυρίων που δόθηκαν για τη σωτηρία των συστημικών ελληνικών τραπεζών και παραμένουν ανενεργά πάνω από 2 χρόνια, διογκώνοντας συνεχώς το βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνεχίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνοντας πως αυτό που “συντελείται τους τελευταίους μήνες η κορύφωση του δράματος χιλιάδων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Η συσσώρευση χρεών προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η τοκογλυφική επιβάρυνση των δανειακών υποχρεώσεων προς στις τράπεζες, έχουν οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις στην διακοπή της δραστηριότητάς τους και ακόμα περισσότερες στην υπολειτουργία τους.

Η συγκυβέρνηση της τρόικας συνεχίζοντας τη μέθοδο των διαρροών, παρουσίασε σχέδιο νόμου για την ρύθμιση των οφειλών προς τράπεζες, εξακολουθώντας να αγνοεί τις δυσμενείς συνθήκες της οικονομίας και την απόλυτη αδυναμία ρευστότητας της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων. Αδυναμία που προκύπτει σαν αποτέλεσμα της κατακόρυφης και διαρκούς μείωσης της ζήτησης, που συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο, με τη συνεχή επιβολή φορομπηχτικών πολιτικών και έχει ως συνέπεια τη μείωση των εσόδων των επιχειρήσεων”.

Η κυβέρνηση καταγγέλλει το Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΣΥΡΙΖΑ “προβάλλει την προτεινόμενη ρύθμιση σαν την καλύτερη και πληρέστερη, ενώ απαιτεί για όποια διαδικασία, την απόδειξη, άραγε πως, της βιωσιμότητας της επιχείρησης”.

Τσίπρας ΔΕΘ 13/09/2014

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εκτιμώμενου κόστος της τάξεως των 2 δις ευρώ, περιλαμβάνει:  

Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας,  πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες,  δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους,  Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη,πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης, στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων με σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς,κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και επαναφορά της λιανικής τιμής εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα €0,90 ανά λίτρο αντί για €1,20 που ισχύει σήμερα.

Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως Ειδικές Επιτροπές Εξώδικου Διακανονισμού σε κάθε περιφέρεια για την άμεση εκκαθάριση των βεβαιωμένων και ανείσπρακτων φορολογικών υποχρεώσεων, με τα   ποσά που θα προκύψουν από την εκκαθάριση να ρυθμίζονται σε 84 μηνιαίες δόσεις και σε κάθε περίπτωση έτσι ώστε το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων να είναι μέχρι το 20% του ετήσιου εισοδήματος του.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται η άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, η αποκατάσταση της προοδευτικότητας της φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων,  με  ανακατανομή των φορολογικών  βαρών προς όφελος των χαμηλών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Ανακοίνωσε ακόμη θα  θεσμοθετήσει   «νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», που θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το ⅓ του εισοδήματος του δανειολήπτη”.

ΣΥΡΙΖΑ 16/01/2015

Τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα νέας σεισάχθειας που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει και τα δάνεια σε ελβετικά φράγκα παρέσχε σήμερα Παρασκευή το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος. Ακόμη, δεσμεύθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει την εφαρμογή ειδικού προγράμματος ρύθμισης, σε ελβετικά φράγκα, στο πλαίσιο του ενδιάμεσου φορέα, εξετάζοντας χωριστά την κάθε περίπτωση και με την αρχή ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συμμετέχουν στη νέα ζημιά των δανειοληπτών.
Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, με το δεδομένο ότι, ήδη, πολλοί δανειολήπτες σε ισοτιμία ελβετικού φράγκου, που προσφεύγουν στα δικαστήρια (κάτι που αναμένεται να λάβει μαζική έκταση το αμέσως προσεχές διάστημα), δικαιώνονται, παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και επιφυλάσσεται να επιλύσει το θέμα νομοθετικά, εναρμονίζοντας την ελληνική νομοθεσία με τις δικαστικές αποφάσεις, ώστε να ανακουφίσει τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις τόσο δραματικές οικονομικές συνθήκες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ραγδαία υποτίμηση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου και σαν συνέπεια των άλλων βασικών νομισμάτων είναι άλλη μία απόδειξη της ανεξέλεγκτης δράσης των αγορών, της αδυναμίας της οικονομίας των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και του αδυσώπητου ανταγωνισμού μέσα στην Ευρώπη.

«Κινήσεις σαν αυτή της τράπεζας της Ελβετίας με έντονο μονομερή χαρακτήρα έχουν εκτός των άλλων δυσμενών επιπτώσεων στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών και την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης χιλιάδων Ελλήνων δανειοληπτών, που πίστεψαν στη σταθερότητα και στη δυναμική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις κερδοσκοπικές προτροπές των τραπεζών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.