-->
18.04.2024

Αποκαλύφθηκε πώς εξαφανίστηκε ο «μονόλιθος» της Γιούτα

Νέες εξελίξεις ήρθαν στο φως όσον αφορά τον «μονόλιθο» της Γιούτα, και συγκεκριμένα την εξαφάνισή του.

Ο αμερικανός φωτογράφος Ross Bernards μετέβη στην έρημο όπου βρισκόταν το αντικείμενο, προκειμένου να το φωτογραφίσει υπό το φως του φεγγαριού.

Προς μεγάλη του έκπληξη, η επίσκεψή του στο σημείο συνέπεσε με την παρέμβαση 4 ανδρών, οι οποίοι με μεγάλη αποφασιστικότητα, και – σύμφωνα με τον φωτογράφο- «αίσθηση καθήκοντος» ξεκίνησαν να ξεθεμελιώνουν τον μονόλιθο.

«Αυτό γίνεται όταν παρατάς σκουπίδια στην έρημο», φέρεται μάλιστα να σχολίασε ο ένας από αυτούς.

Αφού αφαίρεσαν το αντικείμενο, οι άνδρες το αποσυναρμολόγησαν και, τοποθετώντας στα σε καροτσάκι, τα απομάκρυναν από την έρημο.

Ο ίδιος ο φωτογράφος απέφυγε να απαθανατίσει την διαδικασία, φοβούμενος μια πιθανή αρνητική αντίδραση εκ μέρους των τεσσάρων ανδρών, ωστόσο ένας φίλος του που τον συνόδευε πρόλαβε να βγάλει μερικές φωτογραφίες με το κινητό του.

«Καθώς έφευγαν, ένας από αυτούς παρακίνησε τους υπόλοιπους να μην αφήσουν κανένα ίχνος», ανέφερε ο φωτογράφος.

Χθες μάλιστα, ένας 35χρονος αθλητής από τη Γιούτα, ονόματι Άντι Λιούις, ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός, ανεβάζοντας φωτογραφίες από την αφαίρεση του μονόλιθου στο Facebook.

Ο φίλος του και σύντροφός του στο εγχείρημα, Σίλβαν Κρίστενσεν, σχολίασε σχετικά:

«Αναλάβαμε οικειοθελώς το χρέος της προστασίας της περιοχής αφαιρώντας το αντικείμενο, το οποίο αποτελούσε κακή παρέμβαση στο περιβάλλον και απειλή γι’ αυτό, μεταξύ άλλων λόγω και της υπεράριθμης συγκέντρωσης επισκεπτών στο σημείο εξαιτίας του».

ΠΗΓΗ: New York Times



Διαβάστε επίσης