-->
15.05.2021

Οι διάλογοι των μελών της σπείρας που εξαφάνιζε πολυτελή αυτοκίνητα: «Πάρε τηλ. τον… και πέστου πως έχω παρέα…»

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία που συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αερολιμένα το οποίο και εξάρθρωσε την σπείρα, στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπέρ «κοριός» της Ασφάλειας αναφέρεται και το όνομα διάσημου άνδρα από τον χώρο της ψυχαγωγίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο από τους συλληφθέντες συνομιλούν μεταξύ τους τηλεφωνικά και αναφέρονται στην περίπτωση του επώνυμου ο οποίος αγόρασε αυτοκίνητο πολυτελείας από το κατάστημα του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της σπείρας, το οποίο όμως ήταν προβληματικό καθώς ήταν «κομμένο» και συναρμολογήθηκε εκ νέου, πλην όμως παρουσίαζε ακόμα προβλήματα και δεν του το είχαν παραδώσει.

Οι διάλογοι

Κατηγορούμενος 2:… στον Α….

Κατηγορούμενος 1: …όχι ρε στον …. «αναφέρεται στο όνομα του επώνυμου»».

Το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με το αυτοκίνητο του επώνυμου, ήταν το γεγονός πως το αυτοκίνητο το είχαν λύσει, ενώ είχε πληρωθεί κανονικά και ο διάσημος αγοραστής του ακόμα δεν το είχε παραλάβει.

Σε νέα συνομιλία που καταγράφεται από τον «κοριό», μεταξύ των ίδιων κατηγορουμένων αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Κατηγορούμενος 1: «…εγω θα στείλω μήνυμα στο… τον… και θα του πω χρόνια πολλά καλή Σαρακοστή. Ελπίζω να πήρες το αυτοκίνητο σου από τον ….η θα του πω ότι έμαθα το αυτοκίνητο σου είναι ακόμα στον ….λυμένο δεν το πείραξε κανείς»

Ο έτερος συνομιλητής συμφωνεί με τα λεγόμενα του συγκατηγορούμενου του και του λέει μάλιστα πως ο διάσημος, όταν μάθει τι έχει γίνει με το αυτοκίνητο του: «….θα τον γ…. στα τηλέφωνα τον…. μην σου πω και σήμερα ακόμα».

 

Παρακολουθήσεις και έρευνες

Όταν πια η υπόθεση είχε μπει στο στάδιο της αστυνομικής έρευνας, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αερολιμένα, ο ένας εκ τον κατηγορουμένων, Βούλγαρος υπήκοος και μηχανικός τις σπείρας, συνομιλεί στην μητρική του γλώσσα με την σύζυγο του, καθώς η ίδια υποψιάζεται πως τους παρακολουθούν, και του λέει για αυτοκίνητα με φιμέ τζάμια που βλέπει σταθμευμένα κοντά στο σπίτι τους.

Ωστόσο μια συνομιλία του μηχανικού από την Βουλγαρία με την σύζυγο του, έχει βάλει σε σκέψεις τους Αστυνομικούς, καθώς ο άνδρας λέει στην γυναίκα του να πάρει τηλέφωνο ένα συγκεκριμένο άτομο, που αναφέρει μόνο το μικρό του όνομα, προκειμένου να του δώσουν την πινακίδα ενός αυτοκινήτου για το οποίο ο μηχανικός πιστεύει πως τον παρακολουθεί: «…πάρε τηλ. τον … και πέστου πως έχω παρέα.

Σύζυγος: …αυτοκίνητο; …έχεις παρέα; …πινακίδα;

Μηχανικός: …τώρα θα προσπαθήσω να την δω αλλά το αυτοκίνητο αυτό το έχω δει και στο μαγαζί…»

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τους Αστυνομικούς, καθώς θέτουν ένα σοβαρό ερώτημα …ποιος είναι αυτός που μπορεί να «τσεκάρει» πινακίδα αυτοκινήτου;. Μάλιστα και σύμφωνα με  πληροφορίες, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι συνάδελφος τους και για το λόγο αυτό, ίσως ζητηθεί από τις Δικαστικές Αρχές νέα έρευνα για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του συγκεκριμένου προσώπου.

 

Η αντίστροφη μέτρηση

Το μεγάλο «λάθος» που οδήγησε στο «ξήλωμα» του κυκλώματος ήταν η σκηνοθετημένη, όπως αποδείχτηκε, κλοπή μιας Bentley. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στις  25 Φεβρουαρίου 2021 ο κατηγορούμενος στην υπόθεση γιατρός,  κατήγγειλε ότι στις 24-2-2021  πάρκαρε  τη  Bentley, αξίας 110.000 με 120.000 ευρώ,  στο χώρο στάθμευσης  του διεθνή αερολιμένα Αθηνών  και στη συνέχεια αναχώρησε για τα Τίρανα.

Μία ημέρα μετά επιστρέφοντας από το ταξίδι του δήλωσε   ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί. Το οποίο την ίδια ημέρα είχαν βρει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Από το  όχημα είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες, η άδεια κυκλοφορίας του και πολλά ανταλλακτικά. Την 1η  Μαρτίου 2021  αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και  όπως διαπιστώθηκε  δεν είχε παραβιαστεί οπότε οι αστυνομικοί συμπέραναν ότι  το είχαν βάλει μπροστά με το κλειδί του. Ο κατηγορούμενος καταθέτοντας  συμπληρωματικά στις 2 Μαρτίου 2021, είπε  ότι η αγορά του εν λόγω οχήματος έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος ο οποίος διατηρούσε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στην Κηφισιά,  έναντι του ποσού των 170.000 ευρώ. Το τίμημα «παραξένεψε» τους αστυνομικούς  καθώς η μέση τιμή πώλησής του λόγω και της παλαιότητας αυτού (2008) κυμαίνεται μεταξύ 70.000 – 80.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος γιατρός δε  το είχε ασφαλίσει για 200.000 ευρώ  σε περίπτωση μερικής ή ολικής κλοπής. Όπως κατέθεσε ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής εταιρείας,  στις 7 Δεκεμβρίου 2020 είχε διενεργήσει αυτοψία προκειμένου να εκτιμήσει την αξία του αυτοκινήτου. Παρών κατά τη διάρκεια αυτής δεν ήταν ο γιατρός αλλά  το αυτοκίνητο το επέδειξε για λογαριασμό του ένας εκ των συγκατηγορούμενών του  τον οποίο ο μάρτυρας αναγνώρισε  κατόπιν επίδειξης  φωτογραφιών. Από το βιντεοληπτικό υλικό κι αλλά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προέκυψε  ότι ο συγκεκριμένος διέπραξε και την «κλοπή». Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι κάμερες τον κατέγραψαν το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου να πηγαίνει στο πάρκινγκ του αεροδρομίου κατευθείαν στο πολυτελές αυτοκίνητο και να το ανοίγει με το…κλειδί του. Στη συνέχεια το μετέφερε  σε συνεργείο της σπείρας στη Μεταμόρφωση όπου αφού το «ξήλωσαν» αφήνοντας μόνο το «κουφάρι» του το παράτησαν στην περιοχή που το βρήκαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.

Από τα στοιχεία πάντως που συγκεντρώθηκαν προέκυψε ότι η «κομπίνα» με την Bentley ξεκίνησε να στήνεται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Και συγκεκριμένα, ενώ  το πολυτελές όχημα μεταβιβάστηκε από την εταιρεία του «εγκεφάλου» στον γιατρό την 1η  Δεκεμβρίου 2020, έως και  τα μέσα Φεβρουαρίου 2021 αυτό βρισκόταν στα χέρια του «πωλητή». Επιπλέον, ο γιατρός στις 19 Φεβρουαρίου δήλωσε  τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στο οποίο ενεπλάκη η Bentley που οδηγούσε ο ίδιος με μία  Mercedes  χωρίς να δώσει τα στοιχεία του οδηγού του συγκεκριμένου οχήματος. Όπως προέκυψε,  η Mercedes, βρισκόταν  συχνά έξω από την εταιρεία του «εγκεφάλου».  Εξ αυτού συμπέραναν  ότι το τροχαίο ήταν σκηνοθετημένο και δηλώθηκε από το γιατρό  με σκοπό να έχει στα χέρια του αποδεικτικά στοιχεία πως η  Bentley του ανήκει.Διαβάστε επίσης