-->
28.01.2023

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες – 206.000 ψήφισαν – Στις 21:00 τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλεισαν οι κάλπες μετά και την μισάωρη παράταση που είχε δοθεί για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών καθώς οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ, δεν έχουν προλάβει να ψηφίσουν λόγω αυξημένης προσέλευσης, όπως έγινε γνωστό.

Ξεπέρασαν τις 206.000 τα μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής «μάχης» μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 9 το βράδυ. Ωστόσο, προβλέπεται πως στις 20:30 θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα επικρατήσει.

Μέχρι τις 7:15 το απόγευμα είχαν ψηφίσει περίπου 210.000, με την διαδικασία να εξελίσσεται κανονικά, με ελάχιστα και μεμονωμένα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα, με την ψηφοφορία να διεξάγεται ομαλά. Όλα δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση στη διαδικασία.

Οι δύο διεκδικητές έστειλαν το μήνυμά τους κατόπιν της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τους με τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητά από τη Νίκαια, «ισχυρή ηγεσία με ισχυρή παρουσία στη Βουλή, ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Περιστέρι, ζήτησε «καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Στο εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 10 προσήλθε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του ενώ μετά την ψήφο του προχώρησε σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι οι πολίτες καλούνται σήμερα να επιλέξουν μια ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

«Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώτος σε ψήφους στον α’ γύρο, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του ενώ μετά την ψήφο του προχώρησε σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι ζητά από τους δημοκρατικούς πολίτες «καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».Διαβάστε επίσης