-->
17.04.2021

Ένας χρόνος με τον κορωνοϊό: Όταν ο Τσιόδρας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο, όταν ανακοινώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, μία 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό και καταχωρήθηκε ως η «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Δήμητρα Βουλγαρίδου, η οποία νόσησε έπειτα από ταξίδι που έκανε στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους.

Η σχεδιάστρια μόδας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 16 ημέρες σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, έως ότου αρνητικοποιήθηκε, και στη συνέχεια έμεινε για επιπλέον 11 ημέρες σε κατ’ οίκον απομόνωση. Ο μοναδικός συγγενής της που βρέθηκε θετικός, ήταν ο 9χρονος γιος της, ο οποίος νοσηλεύτηκε μαζί της για 16 ημέρες στον ίδιο θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Την επίσημη ανακοίνωση για την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα μας, είχε κάνει ο Σωτήρης Τσιόδρας. “Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας”, ανέφερε καθηγητής Λοιμωξιολογίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. “Είναι καλά στην υγεία της. Παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη. Τη στιγμή που σας μιλώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους”, πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

 
Διαβάστε επίσης