-->
04.10.2023

Αλαλούμ στο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση ΕΝΦΙΑ: Το «ψηφίζω» Τσίπρα έγινε «παρών» από Αχτσιόγλου – Οικονόμου: «Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει»

Μπλέξαν τις γραμμές τους στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ψήφιση στη Βουλή των μειώσεων του ΕΝΦΙΑ. Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε με τρόπο που άφηνε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψήφιζε τις μειώσεις που έφερε η κυβέρνηση, για να παρέμβει λίγο αργότερα η Έφη Αχτσιόγλου -κατ’ εντολήν όπως είπε του Αλέξη Τσίπρα- και να διορθώσει την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και το τελευταίο ευρώ

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διευκρινίσει αν θα ψηφίσει τις συγκεκριμένες διατάξεις, καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός σχεδόν 8 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν έως και 40% μειωμένο φόρο για τα ακίνητά τους.

Ακολούθησε η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε χαρακτηριστικά: «Μας μιλάτε για τον ΕΝΦΙΑ και μου κάνετε και κόλπα εδώ αν θα το ψηφίσω. Με ρωτάτε αν θα το ψηφίσω, ωραία μαγκιά αυτό. Προφανώς! Και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε».

Είναι δε ακόμα πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά την τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολίτες που θα λάβουν τον ΕΝΦΙΑ θα δουνε πότε πλήρωναν περισσότερο, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα υπογράμμισε ότι «κι εσείς ξέρετε ότι είναι πολιτική κοινωνική αυτή που εφαρμόζουμε αλλιώς δεν θα την ψηφίζατε σήμερα».

Διευκρινίσεις για να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά η τομεάρχης Οικονομικών Εφη Αχτσιόγλου απαντώντας στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την στάση του για το συγκεκριμένο θέμα είπε:

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε «παρών» στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης». Αιτιολογώντας δε, την στάση του κόμματός της είπε «υπάρχει μείωση για τους περισσότερους ιδιοκτήτες αλλά θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερη στα υψηλά εισοδήματα. Διαφωνούμε με την αρχιτεκτονική της πολιτικής σας».

Μάλιστα, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι της ζήτησε ο κ. Τσίπρας να κάνει την συγκεκριμένη διευκρίνηση ώστε να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις από την πρωινή του τοποθέτηση.

Οικονόμου: «Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει»

Με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε:

Πριν από λίγες ώρες, από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού όπως είπε «και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει κάθε πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε».

Λίγες ώρες αργότερα αναίρεσε τη δήλωσή του. Ανέθεσε στην κ. Αχτσιόγλου να εμφανιστεί στη Βουλή και να μεταφέρει εξ ονόματος του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Λίγα λεπτά αργότερα η καταψήφιση έγινε «παρών». Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει. Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από τη σοβαρότητα και την ευθύνη που η κοινωνία χρειάζεται.

 Διαβάστε επίσης