-->
03.07.2022

Έρευνα: Η εφαρμογή με τους περισσότερους «κολλημένους» χρήστες κινητών

Μια νέα έρευνα από την εταιρεία App Annie ανακάλυψε πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνουμε, κατά μέσο όρο, στα κινητά μας τηλέφωνα, καθώς και το ποιες εφαρμογές για smartphones ανακηρύχθηκαν «πρωταθλήτριες» όσον αφορά το πόσοι τις κατέβασαν και πόσο τις χρησιμοποίησαν, μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο μέσος ιδιοκτήτης smartphone του αφιερώνει καθημερινά περίπου 4,8 ώρες από τον χρόνο του- 30% περισσότερο, δηλαδή, απ’ ό,τι το 2019.

Όσον αφορά τις εφαρμογές, μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκαν, παγκοσμίως, 230 δισεκατομμύρια «κατεβάσματα» εφαρμογών από τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων, οι οποίοι ξόδεψαν συνολικά περίπου 150 δις ευρώ για να κατεβάσουν όσες εφαρμογές απαιτούσαν πληρωμή.

Το 2021, επίσης, κυκλοφόρησαν δύο εκατομμύρια νέες εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ ο αριθμός των εφαρμογών με έσοδα πάνω από 100 εκατ. δολάρια (περίπου 88 εκατ. ευρώ), αυξήθηκε κατά 20%.

Η εφαρμογή με τα περισσότερα κατεβάσματα παγκοσμίως υπήρξε, για το 2021, το συνεχώς ανερχόμενο TikTok. Οι χρήστες πέρασαν 90% περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή αυτή τη χρονιά που μας πέρασε, σε σχέση με το 2020.

«Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς τα κινητά τηλέφωνα συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ στον χρόνο που δαπανούν οι χρήστες στα αυτά, στις λήψεις και στα έσοδα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της App Annie, Θίοντορ Κραντζ. Η εταιρεία του προέβλεψε ότι, μέχρι το 2ο εξάμηνο του 2022, το TikTok θα ξεπεράσει το 1,5 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Σε πολλά μέρη του πλανήτη, πάντως, δημοφιλέστερη εφαρμογή για βίντεο παρέμεινε το YouTube, σημειώνοντας περισσότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις σε 60 διαφορετικές χώρες. Το Netflix ήρθε δεύτερο σε πολλές περιοχές.


Διαβάστε επίσης