-->
19.04.2021

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής
12 γαρίδες
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
1/4 φλ. ούζο
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου
1 πρέζα ζάχαρη
100 γραμ. φέτα σε κομμάτια
2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για τις γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο, πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.

Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού. Σβήνουμε τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

 




Διαβάστε επίσης