-->
16.10.2021

Γερμανία – «Γύρος των Ελεφάντων»: Οι αρχηγοί συζητούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης – Ποιος θα είναι Καγκελάριος – Με ποιους θα κυβερνήσει

Παρότι συνεχίζεται το θρίλερ των Γερμανικών εκλογών, με τα πρώτα αποτελέσματα να δίνουν ισχνό προβάδισμα στους Σοσιαλδημοκράτές, οι ηγέτες των κομμάτων ξανά βρίσκονται σε ένα τραπέζι όπου συζητούν στην τηλεόραση  τα αποτελέσματα των εκλογών. Την ώρα που συνεχίζεται η καταμέτρηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα, οι νικητές εμφανίζονται με χαμόγελα ικανοποίησης, οι ηττημένοι αναζητήσουν τα αίτια, ενώ όλοι μαζί συζητούν το αποτέλεσμα της κάλπης.

Για τους Γερμανούς πολίτες που θα δούνε ένα «after» debate  από το σπίτι τους θα είναι μια πρώτη εικόνα για το ποιος κυβερνητικός συνασπισμός θα ακολουθήσει. Για τους πολιτικούς, δίνεται μια ευκαιρία να διαπραγματευτούν τις επόμενες εβδομάδες. Οι ηγέτες των μικρότερων κομμάτων θα καταφέρουν να εκφράσουν τα αιτήματα τους.

Ο Όλαφ Σόλτς, είπε ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν στο κόμμα του  «μια σαφής εντολή» να ηγηθούν στη νέα κυβέρνηση ενώ φλέρταρε με τους «Πρασίνους». Ο Άρμιν Λάσετ, είπε ότι στόχος ήταν ένας συνασπισμός. Επιπλέον,  είπε ότι ο επόμενος καγκελάριος της χώρας στη Γερμανία θα πρέπει να «συγκεντρώσει διαφορετικές φατρίες» στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι αισθάνεται ότι ένας συνασπισμός μεταξύ της συμμαχίας CDU/CSU, των Πρασίνων και του FDP θα λειτουργήσει καλύτερα από έναν μεταξύ του SPD και των δύο κομμάτων.

Διαβάστε επίσης