-->
22.05.2022

Η NASA θα συνεργαστεί με τον Jeff Bezos για την κατασκευή εμπορικών διαστημικών σταθμών

Η NASA θα δώσει περίπου 415.000.000 δολάρια σε αμερικανικές εταιρείες προκειμένου να σχεδιάσουν ιδιωτικούς διαστημικούς σταθμούς σε τροχιά γύρω από τη Γη!

Μεταξύ των εταιρειών είναι και η Blue Origin τού Τζεφ Μπέζος, της Amazon, που θα λάβει 130.000.000 δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, ο σκοπός της είναι να διατηρήσει την παρουσία των ΗΠΑ σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας με διάφορες κατασκευές, και ενώ ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα σταματήσει να λειτουργεί στο τέλος αυτής της δεκαετίας.

Οι νέοι ιδιωτικοί αυτοί σταθμοί θα έχουν και εμπορικό χαρακτήρα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Συνεργαζόμαστε με αμερικανικές εταιρείες για την ανάπτυξη των διαστημικών προορισμών που οι άνθρωποι θα μπορούν να επισκεφθούν, να εργαστούν αλλά και να ζήσουν, γεγονός που θα επιτρέψει στη NASA να συνεχίσει να δημιουργεί μια δίοδο στο Διάστημα για το όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Θυμίζεται ότι η NASA συνεργάζεται ήδη με τη SpaceX του Elon Musk, σε δραστηριότητες κυρίως με δορυφόρους. Τον Απρίλιο, ο οργανισμός υπέγραψε με τη SpaceX ένα συμβόλαιο αξίας 2,9 δισ. δολαρίων για τη χρήση του πυραύλου Starship, που θα μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη.

Διαβάστε επίσης