-->
22.09.2021

Κοτόπουλο στο τηγάνι με φασκόμηλο και μαϊντανό

Το φασκόμηλο, που αγαπούν πολύ οι Ιταλοί στα πουλερικά και τα κρεατικά τους, δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά και άρωμα στο κατά τα άλλα απλό και γρήγορο κοτόπουλο της συνταγής.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα µπολ ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, το σκόρδο, τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, τον μαϊντανό, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και 150 ml νερό.
  2. Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το φασκόμηλο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το µείγµα του µπολ, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και να δέσει κάπως η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και συνοδεύουμε µε πουρέ πατάτας.

Πηγή: Γαστρονόμος



Διαβάστε επίσης