-->
12.06.2021

Κούκις με σεμιφρέντο

Aπολαυστικά και δροσερά κούκις με σεμιφρέντο!

Υλικά
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
1 αυγό
280 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
1 κ. γ. Μπέικιν Πάουντερ
1 καψουλάκι βανιλίνη
120 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες
1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό Βανίλια
650 ml γάλα
Διαδικασία

Ετοιμάζουμε το μίγμα για Παγωτό Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε στη ζύμη την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Πλάθουμε τη ζύμη σε «κεφτεδάκια» και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κατόπιν, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Πατάμε τα «κεφτεδάκια» της ζύμης να γίνουν πλακέ και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά. Βγάζουμε τα κούκις από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Αφήνουμε το σεμιφρέντο να ξεπαγώσει λίγο, παίρνουμε μπάλες με σκουπ και τις βάζουμε πάνω στα μισά κούκις. Καλύπτουμε με δεύτερο κούκι και φτιάχνουμε «σάντουιτς». Πιέζουμε να πλατύνουν λίγο τα σάντουιτς, τα τυλίγουμε σε κομμάτια αλουμινόχαρτου και τα διατηρούμε στην κατάψυξη για να τα σερβίρουμε όποτε θέλουμε.





Διαβάστε επίσης