-->
04.12.2023

Κυρ. Μητσοτάκης: Από αύριο ξεκινά ο «κωδικός Βόρεια Ελλάδα»

Επιστρέφει από σήμερα Τρίτη στις περιοδείες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρώτο σταθμό το πρωί, τη Νέα Ιωνία.

Mία περιοχή όπου η ΝΔ ανέτρεψε και εκεί τα δεδομένα πετυχαίνοντας μία μεγάλη νίκη και ένα άνετο προβάδισμα στις εκλογές του Μαΐου, σχεδόν 10 μονάδων, λαμβάνοντας ποσοστό 33,11 % και 10.383 ψήφους έναντι 23,91% και 7.499 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένου ότι η ΝΔ στις εκλογές του 2019 είχε χάσει τη Νέα Ιώνια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη Νέα Ιωνία, αύριο Τετάρτη, προγραμματίζονται επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα. Όλη η Μακεδονία, άλλωστε, βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής της Πειραιώς, προκειμένου να “εκτονωθεί” η πίεση που δέχεται σε συγκεκριμένες περιοχές εκεί, η ΝΔ εκ δεξιών της, και γι αυτό το λόγο, λίγες μέρες μετά το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανηφορίσει ξανά προς τη Μακεδονία, για να επισκεφτεί την Πέλλα και την Πιερία.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει, άλλωστε, μπει στο μικροσκόπιο της ΝΔ μετεκλογικά. Για παράδειγμα, στην Καβάλα, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ άθροισαν πάνω από 10%, στην Πιερία τα δύο κόμματα έφτασαν στο 15%, αλλά και στην Πέλλα το άθροισμά τους υπερέβη το 13%. Στο γαλάζιο επιτελείο δεν έχουν υπερβολικές προσδοκίες, αντιλαμβάνονται, όμως, ότι υπάρχουν δεξιόστροφοι ψηφοφόροι που μπορεί να λειτούργησαν στην πρώτη κάλπη με κριτήριο διαμαρτυρίας και σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσουν με κριτήριο την κυβερνησιμότητα. Παρόμοιες περιοδείες είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης και το 2019, «σκουπίζοντας» τα υπόλοιπα των ΑΝΕΛ στην περιφέρεια και καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στη Χρυσή Αυγή που, εν τέλει, έμεινε εκτός Βουλής.

Το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

«Βασικός πυλώνας του προγράμματος μας η «Πράσινη Ελλάδα»»

«Η Πράσινη Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματός μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο twitter με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο κ. Μητσοτάκης επισύναψε στην ανάρτηση του σχετική αφίσα της ΝΔ με «τέσσερις δεσμεύσεις για ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον» και προσέθεσε εξηγώντας ότι η ΝΔ έχει ως βασικό πυλώνα του προγράμματος της την «Πράσινη Ελλάδα» «ώστε μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές να ενισχύσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της πατρίδας μας, αλλά κυρίως να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον».Διαβάστε επίσης