-->
30.07.2021

Μπεκατώρου: Είναι σαν να έχω δικαιωθεί – Έρχονται νέες καταγγελίες

«Επειδή ήταν αναμενόμενη η παραγραφή, δεν έχω απογοητευθεί, γιατί έχουν ανοίξει τα στόματα πάρα πολλών ανθρώπων, εκφράζονται, αντιστέκονται σε τέτοια κακουργήματα, σε παρενοχλήσεις και επιτέλους η κοινωνία μας είναι πιο έτοιμη να ακούσει και να κάνει αλλαγές»: αυτό δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η Σοφία Μπεκατώρου, μια μέρα μετά την αρχειοθέτηση της καταγγελίας της για σεξουαλική κακοποίηση λόγω παραγραφής.

Η Ολυμπιονίκης τόνισε δε, πως μόνο και μόνο που η ελληνική κοινωνία και η πολιτεία τη στήριξαν και βρέθηκαν και άλλες κοπέλες και άνδρες να βγουν να καταγγείλουν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες είναι σαν να έχει δικαιωθεί.

«Μπορεί να έχει παραγραφεί το έγκλημα αυτό, ωστόσο η αποκάλυψή του για μένα ήταν πολύ συμβολική αλλά και ουσιαστική. Ουσιαστική γιατί έχει προχωρήσει η χώρα μας σε μια άλλη φάση, όπου εύχομαι να εφαρμόσει περισσότερο και η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να μπορέσουν να δουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά πόσο αυτά τα εγκλήματα θα παραγράφονται ή όχι και νομίζω ότι υπάρχει η διάθεση για ανοιχτό διάλογο, ο οποίος εύχομαι και πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε ουσιαστικά συμπεράσματα και αλλαγές» είπε επίσης η κ. Μπεκατώρου.

Για το κατά πόσο περίμενε τέτοια στήριξη από την ελληνική κοινωνία, αλλά και για το ότι θα έδινε τέτοια ώθηση σε γυναίκες και άνδρες να βγουν και να δημοσιοποιήσουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες, απάντησε πως δεν το γνώριζε και ουσιαστικά είπε πως «από τη στιγμή που βγήκα να το πω, έπρεπε να είμαι έτοιμη να είμαι και μόνη μου. Είχα μπει στη διαδικασία και είχα την αυτοπεποίθηση ότι ακόμη και μόνη μου θα προχωρούσα», υπογράμμισε.

«Το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία, η πολιτεία αγκάλιασε αυτή την καταγγελία και βρέθηκαν και άλλες κοπέλες και άνδρες να βγουν να καταγγείλουν (μιλήσουν για τη δική τους περίπτωση) για μένα είναι πολύ σημαντικό. Και μόνο που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο είναι σαν να έχω δικαιωθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η Ολυμπιονίκης αποκάλυψε πως της τηλεφωνούν συνέχεια άτομα με αντίστοιχες εμπειρίες και εκείνη προσπαθεί να τους κατευθύνει σωστά.

Επεσήμανε δε, πως είναι στη διάθεσή τους και θα συνεχίσει να το κάνει ενώ παράλληλα υπενθύμισε πως υπάρχει η γραμμή 15900, για να γίνει επίσημη καταγγελία και να προχωρήσει η υπόθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Τα κόμματα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πάταξη αυτού του αδικήματος» δήλωσε επίσης η κ. Μπεκατώρου.

Όσον αφορά στα σχόλια, που όπως είπε έχει ακούσει, ότι με την καταγγελία της υπάρχει τεράστια δυσφήμιση για τον ελληνικό αθλητισμό, τόνισε πως:

«Ο αθλητισμός είναι ζωή και ορισμένοι τον γκρεμίζουν και πρέπει να φύγουν».

Εξήγησε δε πως αυτό δεν ισχύει μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε άλλους χώρους.

«Για να περάσουμε σε μια κάθαρση υπάρχει μία διαδικασία που είναι επώδυνη για όλους. Δεν σημαίνει ότι όταν φαινόμαστε “υγιής κοινωνία” είμαστε κιόλας».

Κλείνοντας, και σχολιάζοντας την κατάθεσή της, είπε: «Έβγαλα από μέσα μου ένα βαρίδι και η ζωή μου καλυτέρεψε».Διαβάστε επίσης