-->
07.02.2023

Μπιλ Γκέιτς: H απίστευτη επένδυση σε startup – Δημιουργεί τροφές που μειώνουν την παραγωγή μεθανίου από τις αγελάδες

Μπιλ Γκέιτς: Η επένδυση εκατομμυρίων για να λυθούν τα πεπτικά προβλήματα των βοοειδών.

Στόχος της εταιρείας είναι να λύσει τα πεπτικά προβλήματα των βοοειδών, καθώς το ρέψιμο και τα αέρια που παράγονται από τα ζώα και το μεθάνιο που εκλύεται,  έχουν καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον.

Η εταιρεία ονομάζεται Breakthrough Energy Ventures (BEV), και ηγείται αυτής ο Μπιλ Γκέιτς, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 17,24 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η επένδυση λειτουργεί ως εξής: οι ειδικοί επιστήμονες στη Rumin8, μια εταιρεία κλιματικής τεχνολογίας, απομονώνουν μια φυσική ένωση που έχει αντι-μεθανογόνες ιδιότητες και αναδημιουργώντας την σε μορφή τροφής, οι αγελάδες υποφέρουν λιγότερο από αέρια ή δυσπεψία, μειώνοντας τις εκπομπές μεθανίου.

«Τα εργαστηριακά μας αποτελέσματα συνεχίζουν να αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα, οι δοκιμές μας σε ζώα αντικατοπτρίζουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και η οικονομική μοντελοποίηση που αναλαμβάνουμε δείχνει ότι θα είμαστε σε θέση να προμηθεύουμε τα προϊόντα μας σε εμπορική τιμή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rumin8, David Messina.

Τα συνολικά κεφάλαια και από τους δύο κύκλους παραγωγής ανήλθαν σε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ταχεία εμπορευματοποίηση των εργασιών — συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του πρώτου εργοστασίου παραγωγής — και την κατεύθυνση προς την παγκόσμια αγορά.

Ο γύρος χρηματοδότησης του Rumin8 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η BEV επενδύει σε μια αυστραλιανή εταιρεία.

Το μεθάνιο ευθύνεται για το 20% των παγκόσμιων εκπομπών, αλλά περίπου 25 φορές πιο επιβλαβές από το διοξείδιο του άνθρακα όσον αφορά την ικανότητά του να παγιδεύει θερμότητα στην ατμόσφαιρα.Διαβάστε επίσης