-->
13.06.2021

Παραιτήθηκε ο διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας μετά το έγγραφο συναίνεσης για εμβολιασμό

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δ. Κεχαγιάς, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια. Αφορμή, έγγραφο που διακινήθηκε και ζητούσε την έγγραφη συναίνεση των υγειονομικών που προτίθενται να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κεχαγιά στην ΕΡΤ, το έγγραφο δεν διακινήθηκε μέσω του γραφείου του και ο ίδιος δεν είχε γνώση.

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση του εγγράφου.

Το έγγραφο έχει αποσυρθεί, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιατρών νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας κ.κ. Κ. Αθανασίου και Εκ. Γάζος, με δήλωσή τους στην ΕΡΤ ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας «να δείξει την ίδια σπουδή για την θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας και την προστασία των υγειονομικών κατά την διάρκεια της πανδημίας».

Το έγγραφο έφερε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ και δεν τηρεί τα επίσημα πρωτόκολλα του δημοσίου ενώ και η διατύπωσή του είναι τουλάχιστον προβληματική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο που κάνει λόγο για «αστοχίες» η διατύπωση αποτρέπει από τον εμβολιασμό τους υγειονομικούς.

«Τρομοκρατούν τους συναδέλφους και το κόσμο με αποτέλεσμα να προβληματίζεται εάν θα πρέπει να συμμετάσχει στον εμβολιασμό» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό, παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και θανατηφόρες» ανέφερε η μία επιλογή στο έγγραφο.

Η άλλη επιλογή ανέφερε: «Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις ζητείται και η υπογραφή μάρτυρα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του εν λόγω εγγράφου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

«Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης