-->
20.04.2024

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο πρόεδρος της UEFA – Σύσκεψη με Μητσοτάκη, αρμόδιους Υπουργούς και προέδρους ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ

Στη σκιά των δραματικών γεγονότων στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, θα έχουν συνάντηση την Τετάρτη, 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, όπου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ: ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την συνάντηση αυτή και άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε «πως η επικοινωνία δεν αποτελεί δραστικό μέτρο για την εξάλειψη της οπαδικής βίας» και έκανε λόγο για «ανάληψη πολιτικής ευθύνης με την παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας τόνισε πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι «το αν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από την συνάντηση» ενώ το ΚΚΕ δήλωσε πως η σύσκεψη αποτελεί «επικοινωνιακό τέχνασμα για συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιανός επισήμανε πως «το ζήτημα της αθλητικής βίας είναι παγκόσμιο και πρέπει να συζητηθεί σε νομοθετικό και αθλητικό επίπεδο ενώ έχουν ψηφιστεί μέτρα για αυστηροποίηση των ποινών και για τα ελάχιστα και τα μέγιστα όρια τους».

Η σχέση του πρωθυπουργού με τον κύριο Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι ιδιαίτερα καλή κκαι αυτό γιατί η UEFA έχει συνολική εικόνα για την οπαδική βία σε όλη την Ευρώπη.

Μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ψηφίστηκε νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των λεσχών των φιλάθλων, προκειμένου να αυξηθεί η λογοδοσία αλλά και η απόδοση ευθυνών.

Στόχος της σύσκεψης λοιπόν είναι οι ομάδες να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.Διαβάστε επίσης