-->
07.07.2022

Στο Πεντάγωνο μετά από 50 χρόνια αποκαλύπτει αν υπάρχουν εξωγήινοι – Αυτά είναι τα νέα βίντεο

Ένα από τα διαχρονικά ερωτήματα είναι εάν οι άνθρωποι της Γης είναι μόνοι τους στο σύμπαν. Υπάρχουν εξωγήινοι; Έχουν επισκεφτεί τη Γη εξωγήινοι;

Ύστερα από 50 και πλέον χρόνια, στελέχη του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ κατέθεσαν στο Κογκρέσο για τις θεάσεις UFO ή ΑΤΙΑ.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Πεντάγωνο έχει αναλάβει τη δέσμευση να εξακριβώσει την προέλευση αυτών που η κυβέρνηση αποκαλεί «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP), στην πρώτη δημόσια κατάθεση για αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα που είναι γνωστότερα με την ονομασία UFO ή ΑΤΙΑ..

Δύο κορυφαία στελέχη του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν σήμερα στην υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, 11 μήνες μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης όπου αναφέρονται περισσότερες από 140 περιπτώσεις UAP που αναφέρθηκαν από Αμερικανούς πιλότους της πολεμικής αεροπορίας μετά το 2004.

«Ξέρουμε ότι οι στρατιωτικοί μας είδαν άγνωστης ταυτότητας φαινόμενα και επειδή τα UAP συνιστούν πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων (…) έχουμε δεσμευτεί σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουμε την προέλευσή τους», είπε ο Ρόναλντ Μόλτρι, ο οποίος επιβλέπει μια νέα ομάδα, υπαγόμενη στον υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, για τον τομέα των πληροφοριών και της ασφάλειας. Ο δεύτερος αξιωματούχος που κατέθεσε ήταν ο Σκοτ Μπρέι, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ναυτικού.

Ο όρος UFO, που σημαίνει «άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο» συνδεόταν επί χρόνια με την ιδέα των εξωγήινων αεροσκαφών, κάτι που δεν αναφέρθηκε καθόλου στην παρουσίαση της έκθεσης για τα UAP, τον περασμένο Ιούνιο. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν κυρίως στους πιθανούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την ασφάλεια των πτήσεων.

Η αναφορά περιελάμβανε ωστόσο κάποια από τα βίντεο που είχε δώσει παλαιότερα στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο, όπου εικονίζονται μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και κάνουν ελιγμούς που ξεπερνούν τις δυνατότητες των σύγχρονων αεροσκαφών. Τα αντικείμενα αυτά δεν φαίνεται να έχουν κάποιο ορατό προωθητικό σύστημα ή χώρους ελέγχου της πτήσης.

Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Αντρέ Κάρσον, στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του είπε ότι είναι σημαντικό το Πεντάγωνο να αφαιρέσει το στίγμα από τις θεάσεις τέτοιων άγνωστων φαινομένων. Λόγω του στίγματος αυτού οι πιλότοι αποθαρρύνονταν από το αναφέρουν τα UAP, ώστε να αναλυθούν από τους ειδικούς. «Τα UAP είναι ανεξήγητα, αυτό είναι αληθές. Όμως είναι πραγματικά», τόνισε ο Κάρσον.

Τα βίντεο με θεάσεις UFO

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο αποχαρακτηρισμένα κλιπ με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO). Σύμφωνα με την Daily Mail, το ένα βίντεο τραβήχτηκε μέσα από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους του Πολεμικού Ναυτικού σε χώρο εκπαίδευσης. Στο βίντεο φαίνεται ένα σφαιρικό αντικείμενο να αιωρείται σε κοντινή απόσταση από το αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης