-->
20.04.2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η «συνάντηση των «4» για τις εκλογές – Τι θα γίνει με το ντιμπέιτ

Στην Κουμουνδούρου σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθούν οι τέσσερις διεκδικητές της Προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ , προκειμένου να καταλήξουν σε ένα modus operandi απέναντι στα τεχνικά ζητήματα της προεκλογικής περιόδου.

Με παρόντες τη Γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη οι τέσσερις υποψήφιοι αναμένεται να θέσουν, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι της συζήτησης τους κανόνες και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τηλεμαχίας, το εκλεκτορικό σώμα, αλλά και τη διαδικασία της ψηφοφορίας, αναζητώντας έναν κοινό τόπο.

Ήδη, η ΕΡΤ εμφανίστηκε διατεθειμένη να φιλοξενήσει μια τηλεμαχία, αφήνοντας στην Κουμουνδούρου τον πρώτο λόγο επί της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης επισημαίνει πως «μετά την ανάδειξη των υποψηφίων για τη διεκδίκηση της Προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η ΕΡΤ δηλώνει την αυτονόητη διαθεσιμότητα της να διοργανώσει τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων, οποτεδήποτε το αποφασίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τους όρους (θεματικές, δημοσιογράφοι κλπ) που θα συμφωνηθούν με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Επί της αρχής, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας εμφανίζονται θετικοί στη διεξαγωγή τηλεμαχίας, στη λογική της αποκρυστάλλωσης των θέσεων της κάθε υποψηφιότητας και κυρίως της ανακίνησης του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, χωρίς, ωστόσο, να λείπουν οι αστερίσκοι. Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, υπέρ του ντιμπέιτ αλλά με άλλη μορφή τάχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκρίνοντας μια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ορισμένες θεματικές και υπό την αίρεση ότι «δεν είμαστε αντίπαλοι». Πρόταση για δύο τηλεμαχίες έχει καταθέσει και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έθεσε πρώτος το σχετικό αίτημα, προτείνοντας μια τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των φιναλίστ να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου/ αρχές Αυγούστου και μια δεύτερη στα τέλη Αυγούστου, δηλαδή μετά την επάνοδο από τις θερινές διακοπές. Θετικοί, σε κάθε περίπτωση, ως προς τη διοργάνωση ντιμπέιτ παραμένουν οι Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Τζουμάκας.Διαβάστε επίσης