-->
06.06.2023

Το Πεκίνο έχει επιδοθεί σε μια κούρσα επιβολής του και στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες

Το κινεζικό όχημα εκτόξευσης Long March-2C εκτόξευσε με επιτυχία τρεις δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά της Γης για διάφορους σκοπούς, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Κινεζικός Οργανισμός Αεροναυτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CASC).

Το Πεκίνο έχει επιδοθεί σε μια κούρσα επιβολής του και στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες ώστε να μην έχει την παραμικρή εξάρτηση από τις Δυτικές υπηρεσίες.

Η εκτόξευση του πυραύλου με ωφέλιμο φορτίο πραγματοποιήθηκε στις 16:00 ώρα Πεκίνου (11:00 ώρα Ελλάδας) από το κοσμοδρόμιο Τζιουκουάν.

Η Κίνα εκτοξεύει τρεις δορυφόρους-1

Δύο δορυφόροι Macau Science-1 μπήκαν σε τροχιά για να μελετήσουν τη γήινη μαγνητόσφαιρα και τη συσκευή Lojia-2-01 ώστε να επαληθεύσουν μια νέα τεχνολογία για τη σύνθεση διαφράγματος ραντάρ, η οποία χρησιμοποιείται στην τηλεπισκόπηση της Γης, καθώς και τεχνολογίες για τη βελτίωση των συστημάτων πλοήγησης.

Το όχημα εκτόξευσης Long March 2C δύο σταδίων σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το China Rocket Research Institute (CALT). Είναι ικανό να εκτοξεύσει έως και 3.850 κιλά ωφέλιμου φορτίου σε χαμηλή τροχιά της Γης, έως 1.400 κιλά σε τροχιά συγχρονισμένη με τον ήλιο και 1.250 κιλά σε τροχιά γεωμεταφοράς.

Πηγή: Xinhua, InterfaxΔιαβάστε επίσης