-->
14.04.2024

Βαρουφάκης: Ιδέα του Σόιμπλε η πρόταση για παράλληλο νόμισμα

Ο γραμματέας και Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε ερώτηση για την θεματική ενότητα «Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση», τόνισε:

«Υπάρχει κάποιος μεταξύ μας, εδώ, που θεωρεί ότι οι άνθρωποι πρέπει να εξυπηρετούν το νόμισμα και όχι το νόμισμα τους ανθρώπους; Εμείς θεωρούμε ότι ήταν λάθος η είσοδος στο ευρώ αλλά ταυτόχρονα να γνωρίζουμε το μεγάλο κόστος της εξόδου από αυτό».

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι «το σύστημα Δήμητρα δεν αφορά νόμισμα, αφορά σύστημα πληρωμών», ενώ συμπλήρωσε ότι ένιωσε «ένα ντεζαβού, σα να είμαι στο 2009, με μία οικονομία της οποίας τα θεμέλια είναι υπό κατάρρευση. (…) Η χώρα μας βρίσκεται σε ναρκοπέδιο της διεθνούς οικονομίας, χωρίς άμυνες σε αυτό που έρχεται».

«Ποτέ δεν καταθέσαμε πρόταση για παράλληλο νόμισμα, αυτό ήταν ιδέα του Σόιμπλε», είπε καταλήγοντας.

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέρας, αναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.Διαβάστε επίσης