-->
04.10.2023

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μεϊμαρακη στη Βουλή (βίντεο)

Σφοδρή αντιπαράθεση Μεϊμαράκη – Τσίπρα, σχετικά με όσα είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Έντονη κριτική για τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε λόγο για «εξαιρετική προεκλογική ομιλία».

«Άκουσα και εσάς και τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεωργιάδη και αυτό σας αναγκάζει να έχετε προεκλογική ρητορική. Όμως ο τόπος έχει ανάγκη για σχέδιο, όραμα και όχι προεκλογικές ρητορείες. Αλλά οι εκλογές είχαν μία διαφορά» τονίζοντας πως : «Έγιναν πριν και όχι μετά τη συμφωνία και ο λαός μας ψήφισε.»

Σχετικά με την τοποθέτηση Μεϊμαράκη για το χρέος, ο κ.Τσίπρας είπε : «Προβήκατε σε ένα ατόπημα. Αναφερθήκατε στο εθνικό ζήτημα του χρέους λέγοντας πως τίποτα δεν άλλαξε. Για κακή σας τύχη, αυτή σας η τοποθέτηση έρχεται λίγες ώρες μετά την ιστορική ομιλία του Φρανσουά Ολάντ στην ευρωβουλή που σημείωσε πως το θέμα του ελληνικού χρέους είναι μείζον για την Ευρώπη. Με ποιους είστε λοιπόν; Με τις συντηρητικές δυνάμεις που μας θέλουν εκτός Ευρωπαϊκού πλαισίου; Εμείς διαλέξαμε θέση.»

Αμέσως μετά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας του πως : «το κόμμα, όποιος και να είναι ο αρχηγός, θα είναι συγκροτημένο, θα έχει την ίδια άποψη».

«Εγώ δεν έκανα εκλογές για να λύσω τα εσωκομματικά μας, εμείς είμαστε μια παρέα, θα τα λύσουμε φιλικά»  και συνέχισε την επίθεση του προς τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για το χρέος.

«Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση γιατί μας φεσώσατε με άλλα 90 δισ.  Δεν χρειάζεται ο εκνευρισμός, είμαστε μαζί σας σε αυτό το θέμα» και συνέχισε:

«Εσείς μας δείξατε ότι δεν θέλετε συναίνεση, τώρα μας θέλετε; Δεν σας φτάνουν τα μαξιλαράκια; Θα το σκεφτούμε αν μας κάνετε μια θετική για τη χώρα πρόταση, τώρα το πάτε αρνητικά και λέμε όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης.»

Ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε το χρέος μεγάλο εθνικό θέμα : «Θέλω να επισημάνω ότι ανεξαρτήτως προσώπου, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι εποικοδομητική συμβολή και όχι στείρα και αδιέξοδη κριτική»

«Σε αυτή τη συζήτηση σας καλώ να το ξανασκεφτείτε, να μην υπερασπίζεστε τη στρατηγική προηγούμενων κυβερνήσεων, να συμβάλετε για να φύγει αυτός ο βραχνάς» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Κλείνοντας ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως: «χαίρομαι που επιβεβαιώνετε την αύξηση του χρέους. Δεν μιλάμε για πρωτογενή πλεονάσματα, μιλήσαμε για το ΑΕΠ. Το χρέος είναι διαχειρίσιμο εάν αυξανόταν το ΑΕΠ» και συνέχισε «εάν μειωνόταν το ΑΕΠ, το χρέος δεν θα ήταν διαχειρίσιμο. Συμφωνούμε, το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο. Πάμε μαζί να δούμε πως θα γίνει το χρέος διαχειρίσιμο. Δεν είδαμε να μας καλείτε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Με την ύφεση που υπάρχει, με τα ελλείμματα που δημιουργήσατε το χρέος πρέπει να το δούμε. Και όχι μόνο δεν μας καλείτε, αλλά και μας διώχνετε»Διαβάστε επίσης