Search
Close this search box.
Search

Ιερώνυμος εναντίον του συμφώνου συμβίωσης

Πριν 10 έτη

Αν και απέφυγε να σχολιάσει κάποιες ακραίες τοποθετήσεις ανθρώπων της εκκλησίας για το σύμφωνο συμβίωσης και την επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκε ενάντια στην ψήφισή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι το θέμα ίσως δεν θα έπρεπε να περάσει από τη Βουλή και να γίνει νόμος. «Ενα τέτοιο θέμα, που είναι προσωπική επιλογή κάποιων ανθρώπων, πρέπει να μπει στο οικογενειακό δίκαιο; Πρέπει να πάει στη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους;», δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στο Mega.

Στο θέμα της καύσης των νεκρών από την άλλη, και τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα, εξήγησε πως είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την καύση, ωστόσο αυτό αντίκειται στα πιστεύω της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ως εκ τούτου τα αποτεφρωτήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν εντός των κοιμητηρίων, συμπλήρωσε.

Δεν είμαι σύμβουλος του Τσίπρα

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει την καλή σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι δεν είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, ενώ συμπλήρωσε ότι μπορούν να κουβεντιάζουν καλά.

«Εμείς βομβαρδίσαμε τους πρόσφυγες»

Η προσφυγική κρίση θα είναι το πρόβλημα του αιώνα, εκτίμησε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μιλώντας για τα αίτια αυτής, τόνισε:

«Γιατί έφυγαν; Γιατί τους βομβαρδίσαμε εμείς. Η πολιτισμένη Ευρώπη τους βομβάρδισε. Τους έβγαλε από τα σπίτια τους, τους δημιούργησε αυτό το ρεύμα. Αυτοί έρχονται προς τα εδώ, πνίγονται στη θάλασσα, εμείς τους υποδεχόμαστε και τώρα πάνε προς την Ευρώπη και βλέπουν τους πασσάλους που βάζουν για να μην περάσουν. Οι ένοχοι δεν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ή θα τους αποκλείσουν και θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα;».

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.