-->
07.06.2023

Με επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998 συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας (εικόνες)

Αντιπροσωπία των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998, οι οποίοι επί 18 χρόνια παρέμειναν αδιόριστοι παρά τη δικαίωσή τους από το ΣτΕ, υποδέχθηκαν, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη

Ο διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ δρομολογείται με διάταξη του νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή.


tsipras2

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την περίπτωσή τους «μεγάλη αδικία, μια αδικία 18 χρόνων, όπου μια διαγωνιστική διαδικασία με βάση τον ΑΣΕΠ είχε κρυφτεί στα συρτάρια και οι προσλήψεις γίνονταν μάλλον με άλλους τρόπους».

Επιπλέον τόνισε την πεποίθησή του ότι πρέπει -και αυτό, είπε, γίνεται τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό με τη «μεγάλη θεσμική τομή που κάναμε χτες»- να εναρμονιστεί η δημόσια διοίκηση με αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Δηλαδή, όπως εξήγησε, να υπάρχει ένα σταθερό και αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης, η επιλογή στην ιεραρχία της διοίκησης να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, να μη φεύγει ένας υπουργός και να παίρνει όλους τους υπαλλήλους από το υπουργείο και να φέρνει άλλους.

«Νομίζω ότι είναι μια τομή που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες να οικοδομήσουμε ένα κράτος πέρα από την πελατειακή λογική», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η πελατειακή λογική δεν είναι μόνο κομματικοποίηση, αλλά ότι έχει πάρει κι άλλες διαστάσεις πλέον.

tsipras1

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «ο τόπος βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία, και δημοσιονομική, γιατί έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη και που έχει δημιουργηθεί με λάθη και παραλείψεις δεκαετιών.

«Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι κάποιοι έκαναν πάρτι, τα άφησαν όλα διαλυμένα και ερχόμαστε τώρα εμείς και μας ασκούν κριτική ότι «δεν καταφέρατε να καθαρίσετε όλα τα άπλυτα». Αλλά νομίζω τι τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυτό το κατανοεί και είναι επιφορτισμένη με υπομονή και πίστη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.Διαβάστε επίσης