-->
01.10.2022

Χάμιλτον: Δεν νομίζω πως πρέπει να ζητήσω συγνώμη από τον Φερστάπεν

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το GP Μ. Βρετανίας στο Silverstone παρότι οι αγωνοδίκες του επέβαλαν ποινή 10 δευτερολέπτων για τη σύγκρουση με τον Μαξ Φερστάπεν.

«Δεν έχω δει καλά τα πλάνα, είδα μόνο ένα κλιπ στα γρήγορα όταν γύρισα στο γκαράζ, αλλά θα τα ξαναδώ αργότερα. Δεν νομίζω, από όσα έχω δει μέχρι τώρα, ότι πρέπει να είμαι στη θέση να ζητήσω συγγνώμη για κάτι.

Απλώς αγωνιζόμασταν. Δεν συμφωνώ με τους αγωνοδίκες αλλά δέχομαι την ποινή και συνεχίζω τη δουλειά μου. Δεν θα παραπονεθώ. Όλοι θα έχουν τη γνώμη τους και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι νομίζει ο καθένας», είπε ο Χάμιλτον και συνέχισε λέγοντας «άκουσα ότι ο Μαξ είναι στο νοσοκομείο και αυτό σίγουρα με ανησυχεί. Κανείς μας δεν θέλει να τραυματιστεί κάποιος άλλος.

Ποτέ δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου και ελπίζω να είναι καλά. Θα επικοινωνήσω μαζί του αργότερα για να βεβαιωθώ ότι είναι ΟΚ. Έχουμε μπροστά μας πολλούς σκληρούς αγώνες και πρέπει να βρούμε μια ισορροπία».

Δείτε τη σύγκρουση

Η μάχη του Μαξ Φερστάπεν και του Λιούις Χάμιλτον στον πρώτο γύρο οδήγησε σε σφοδρή σύγκρουση και προσωρινή διακοπή του Grand Prix της Βρετανίας, στον τρίτο γύρο.

Οι δύο πιλότοι μονομάχησαν για να πάρουν την πρωτοπορία, με αποτέλεσμα να έχουν επαφή που έστειλε τον Φερστάπεν στις μπαριέρες.

Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά στον τρίτο γύρο και ο Φερστάπεν μεταφέρθηκε προληπτικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Ο Σαρλ Λεκλέρ, που ήταν τρίτος ως εκείνο το σημείο, πέρασε μπροστά.

Ο Λεκλέρκ είναι φυσικά ο κερδισμένος από τη σύγκρουση του Φερστάπεν με τον Χάμιλτον και με τη νέα εκκίνηση, ο οδηγός της Ferrari ξεκίνησε από την pole position, με τον Χάμιλτον να συνεχίζει κανονικά και να ξεκινάει από τη δεύτερη θέση αλλά του επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για τη σύγκρουση με τον Ολλανδό.Διαβάστε επίσης