-->
14.04.2024

Χιονισμένο τοπίο σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία – Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Η κακοκαιρία «Αυγή» έφερε χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι, χωρίς όμως να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα. Ήπια ήταν η χιονόπτωση σε Βοιωτία και Εύβοια. Στα λευκά ντύθηκαν τα βόρεια της Αττικής με υψόμετρο: Βίλια, Πεντέλη, Πάρνηθα και Ιπποκράτειος Πολιτεία έμοιαζαν με καρποστάλ.

Οι ισχυροί βοριάδες κρατούν δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα, ενώ τα σχολεία θα μείνουν αύριο κλειστά σε Βίλια, Ερυθρές και στον δήμο Διρφύων Μεσσαπιών Εύβοιας.

Παρά την χιονόπτωση που σε αρκετές περιοχές ήταν ισχυρή το οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία συνεχίζει να χιονίζει κατά διαστήματα με το θερμόμετρο να δείχνει 0 βαθμούς κελσίου. Το χιόνι είναι πυκνό, ωστόσο χάρις την συνεχή παρουσία εκχιονιστικών μηχανημάτων οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.

Βίλια

Στα Βίλια έχει σταματήσει αυτή την ώρα η έντονη χιονόπτωση, όμως το ύψος του χιονιού έχει φτιάσει τα 40 εκατοστά. Σε κοντινούς οικισμούς, έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο, όπως στη Μαγκούλεζα, το Κρύο Πηγάδι και τον Άγιο Νεκτάριο. Από τα ξημερώματα της Κυριακής, που ξεκίνησε η χιονόπτωση επιχειρούν περισσότερα από 15 μηχανήματα έργου, τα οποία έχουν καταφέρει να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Σε λειτουργία βρίσκεται 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών στο δήμο, για έκτακτα περιστατικά. Λειτουργούν και θερμαινόμενες αίθουσες και γίνονται και κατ’ οίκον παραδόσεις αλατιού.

Εύβοια

Στη Σέτα Ευβοίας σε υψόμετρο 850 μέτρων έριξε τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού και σε πολλά σημεία ξεπέρασε το μισό μέτρο.

Μέχρι και αυτή την ώρα χιονίζει, το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι χιονομπόρες με βροντές και αστραπές.

«Όλοι οι οδικοί άξονες είναι ανοιχτοί, χρειάζονται αλυσίδες στους ορεινούς όγκους, πιστεύω ότι το φαινόμενο θα περάσει και δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα», ανέφερε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Βουρδάνος.

Με 35 μηχανήματα έργου περιφέρεια και δήμοι κατάφεραν να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε όλες τις περιοχές της Εύβοιας όπου παρατηρήθηκε χιονόπτωση.

Δερβενοχώρια

«Σαν δήμος έχουμε μεριμνήσει με αλάτι, με εκχιονιστικά μηχανήματα, δεν είχαμε πρόβλημα, ήταν το χιόνι αρκετό αλλά έχουμε συνηθίσει» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Στεφάνι Δερβενοχωρίων, Ιωάννης Φιλιππής.

Το ένα από τα 8 εκχιονιστικά του δήμου Τανάγρας βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του οικισμού Στεφάνι με τους 200 κατοίκους και κατόρθωσαν επιχειρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να κρατήσουν τους δρόμους των χωριών ανοιχτούς.



Διαβάστε επίσης