-->
12.04.2024

Δ. Καιρίδης: «Η Κρήτη δεν θα γίνει Λαμπεντούζα»

“Το ελληνικό κράτος έχει πλέον την εμπειρία και τον μηχανισμό, ώστε να προστατεύει τα σύνορα και τους ακρίτες του ” τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, με το πέρας της πολύωρης σύσκεψης με φορείς του νησιού, στην Περιφέρεια Κρήτης, το πρωί της Τρίτης (2 Απριλίου).

Ο υπουργός, που την Δευτέρα βρέθηκε και στη Γαύδο, ανέφερε πως στην σύσκεψη διαπιστώθηκε η βούληση όλων των εμπλεκομένων να συνεργαστούν απέναντι στο ζήτημα που προκαλεί το διαρκώς αυξανόμενο μεταναστευτικό κύμα, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει το παραμικρό που δεν θα βρίσκει σύμφωνη και την τοπική κοινωνία, αφού γνώμονας είναι να προστατευθεί η Κρήτη και ως τόπος πολιτισμού, αλλά και ως η πλέον δυναμική Περιφέρεια της χώρας στον πρωτογενή και στον τουριστικό τομέα.

Δ. Καιρίδης: “Η Κρήτη δεν θα γίνει Λαμπεντούζα”
Στο γράφημα παρουσιάζονται οι μεταναστευτικές ροές μέσω θαλάσσης προς την Ελλάδα τους τελευταίους δέκα μήνες. Μόνο το 5% των συνολικών αφίξεων μεταναστών αφορά την Κρήτη.

“Η Ελλάδα τηρεί την λελογισμένη και διεθνώς νόμιμη στάση στο μεταναστευτικό, ούτε ανοίγει διάπλατα τα σύνορα της, ούτε ρίχνει ανθρώπους στη θάλασσα – όπως κακόβουλα επιμένουν κάποιοι ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καιρίδης.

Έκλεισε δε την συνέντευξή του αναφερόμενος και στο πάγιο αίτημα ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα για την κάλυψη των αναγκών σε εργάτες γης, ότι η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία κινούνται ήδη συντονισμένα στο θέμα της νόμιμης εποχικής μετανάστευσης, που θα λύσει δε μεγάλο βαθμό την έλλειψη εργατικών χεριών σε όλο το φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας.

Δ. Καιρίδης: “Η Κρήτη δεν θα γίνει Λαμπεντούζα”

Στην σύσκεψη, που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, μετείχαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης ως πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών, φορείς του αγροτικού κόσμου και οι επικεφαλής των στρατιωτικών μονάδων στο νησί, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Νίκος Σπυριδάκης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Νίκος Τσομπάνης.Διαβάστε επίσης