-->
27.02.2021

Γιατί «χτύπησε» τώρα ο Σαμαράς – Η Χάγη, οι Πρέσπες και η μυστική συνάντηση

Το βασικό ερώτημα είναι που το πάει ο Σαμαράς; Τι ζητάει ο Σαμαράς; Και το κυριότερο τι ετοιμάζει ο Σαμαράς;

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή και οι σαφείς αποστάσεις που τηρεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά στα εθνικά θέματα, σήκωσε πολύ θόρυβο και όχι μόνο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Το βασικό ερώτημα είναι που το πάει ο Σαμαράς; Τι ζητάει ο Σαμαράς; Και το κυριότερο τι ετοιμάζει ο Σαμαράς;

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού τονίζουν πως ο Αντώνης Σαμαράς πάντα τις ίδιες θέσεις είχε διαχρονικά και αυτές εκφράζει. Όλα τα αλλά είναι εκ του πονηρού, προσθέτουν.

Άλλωστε ποιος ξεχνάει το 1992 αποχώρησε από τη ΝΔ λόγω διαφορετικών θέσεων με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το Σκοπιανό και το 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη.

Οι μυημένοι όμως υποστηρίζουν πως η κινητικότητα του πρώην πρωθυπουργού αυτή την περίοδο μόνο τυχαία δεν είναι.

Παρεμβαίνει μεν για εθνικά θέματα, λίγο πριν τις διερευνητικές με την Τουρκία και τις ψηφοφορίες στη Βουλή, για την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και σε μια εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καθαρίσει το πεδίο στο «γαλάζιο στερέωμα» και είναι απόλυτους κυρίαρχος.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός έρχεται με την παρέμβασή του να θυμίσει πως παραμένει πολιτικά ενεργός ενώ ο ίδιος δεν ξεχνάει το πόσο στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.

Την ώρα που κάποιοι, μάλιστα, διαρρέουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς ακόμα και η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΥΓ.1 Το δείπνο Μητσοτάκη – Δένδια στο σπίτι του πρωθυπουργού την περασμένη Δευτέρα ενόχλησε το «σαμαρικό» μπλοκ. Μάλιστα δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως Μητσοτάκης και Σαμαράς έχουν καιρό να τα πουν από κοντά ενώ, εκτός των άλλων, οι σχέσεις Σαμαρά – Δένδια είναι πολικές.

ΥΓ.2 Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιείται μετά τον ανασχηματισμό. Ο Μεσσήνιος πολιτικός είχε ενδιαφερθεί για δυο πρόσωπα. Μάλιστα για το ένα έδωσε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά δεν εισακούστηκε.

Δεν είναι τυχαίο ότι απαντάει σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό τρεις εβδομάδες μετά από την υλοποίηση του…


Διαβάστε επίσης