-->
25.01.2022

Κόντρα της Βάνας Μπάρμπα με τη Φαίη Σκορδά για τη θέση της γυναίκας

Η Βάνα Μπάρμπα ήταν καλεσμένη στο «Πρωινό» και αρχικά η συζήτηση ξεκίνησε με φιλοφρονήσεις αλλά και τη θεατρική παράσταση με την οποία επιστρέφει και έχει θέμα τις γυναίκες.

Έτσι ξεκίνησε και η συζήτηση για το metoo, με την ηθοποιό και τη Φαίη Σκορδά να έχουν έναν έντονο διάλογο.

Αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας χαρακτήρισε το metoo ως την «επανάσταση της καταπιεσμένης γυναίκας».

«Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δεν είναι αυτό το metoo. Για μένα είναι ότι πέφτει φως σε συμπεριφορές ανδρών που ήταν κρυμμένες» είπε η Φαίη ρωτώντας την ηθοποιό αν μετάνιωσε για τις δηλώσεις της.

«Μου το λέτε λίγο προβοκατόρικα. Γιατί πρέπει να μετανιώσω για κάτι που πιστεύω. Δεν μπορεί να μην είμαι πάντα με τη γυναίκα. Η Ιστορία και η κάθε εποχή κουβαλάει τα δικά της πράγματα. Όμως όσο υπήρχε η σχέση αρσενικού-θηλυκού υπήρχε κακοποίηση. Ξεκίνησε από την Αμερική μία μόδα που καλώς ξεκίνησε. Όμως εγώ είμαι εναντίον της υπερβολής.

Με ενοχλεί γιατί δεν θέλω να τρομάξουμε τα αρσενικά. Να μη φοβηθούν να φλερτάρουν. Το ότι η γυναίκα μπορεί να μαρτυρήσει την κακή συμπεριφορά του αρσενικού είναι υπέροχο αλλά μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη.

Η Φαίη Σκορδά θεώρησε δευτερεύον θέμα το φλερτ και τις σχέσεις. «Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από τις σχέσεις».

«Συμπλέουμε Φαίη μου αλλά τίποτα στην υπερβολή. Τα media έχουν ευθύνη. Δεν είμαι εναντίον, είμαι μαζί, εμείς πολεμάμε για τη φύση της γυναίκας. Οι γυναικοκτονίες είναι τρομερό φαινόμενο. Όμως λέμε ότι είμαστε μόνες. Βγήκα μια μέρα έξω και ήταν μόνες. Μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη να είναι εχθροί το αρσενικό και το θηλυκό. Είμαστε σε έναν πόλεμο. Να ξαναβρούμε τη σύμπλευση» της είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Όταν η Φαίη Σκορδά τόνισε ότι η κοινωνία εκπαιδεύει τους άντρες, η ηθοποιός της είπε: «Όχι η κοινωνία, η μητέρα τον εκπαιδεύει. Εσύ σαν μητέρα έχεις εξουσία. Από μας ξεκινάει γλυκιά μου!»

«Εγώ αν είχα κόρη δεν θα τη μάθαινα να έχει ανάγκη από έναν άνδρα για να είναι ευτυχισμένη στη ζωή», είπε η Φαίη.

«Εσύ έκανες κι έναν γάμο, που έπρεπε να  φορέσεις το νυφικό για να είσαι πριγκίπισσα. Εγώ είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Μου λες δεν έχω ανάγκη να προσδιοριστώ από έναν άνδρα. Ναι αλλά και γάμο έκανες για να προσδιοριστείς και παιδιά. Αν είχα γιο θα τον είχα καταστρέψει. Θα ήταν στην κατηγορία των αντρών που δεν θα σεβόταν τις γυναίκες. Τα λάθη ξεκινάνε από τη μάνα. Ευτυχώς ο Θεός μου έδωσε κόρη. Θα ήμουν μια μητέρα που θα τον έκανα νάρκισσο και με πλήρη ασέβεια στις γυναίκες» παραδέχτηκε.

«Είναι δικαίωμά μου» είπε υποστηρίζοντας τις δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη κόβοντας τη συζήτηση.Διαβάστε επίσης