-->
25.05.2024

Με αυτά τα φανάρια δεν θα περάσετε με κόκκινο στους δρόμους

Σε κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται αυτού του τύπου τα φανάρια που φαίνεται ότι μειώνουν και τα ατυχήματα.

Αν και στην χώρα μας το βασικό πρόβλημα είναι η γενικευμένη αντίσταση κατά των φαναριών και των σημάτων στους δρόμους, υπάρχουν άλλες χώρες του πλανήτη που αναζητούν τρόπους για να διευκολύνουν την ζωή των οδηγών και να την κάνουν πιο ασφαλή.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν αυτού του τύπου τα φανάρια που βλέπουμε στις φωτογραφίες, όπου το σήμα δεν είναι μόνο στο κλασικό τριπλο φωτιστικό σώμα, αλλά απλώνεται σε όλο τον στύλο.

Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός μπορεί να δει από μακριά το φανάρι και ανάλογα να ενεργήσει, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να μην δει κάποιο σηματοδότη που είναι κρυμμένος πίσω από ένα δέντρο ή τον καλύπτει κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

Οι νέοι αυτοί σηματοδότες έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου (μεταξύ αυτών και στην Τουρκία) σε πιλοτικό στάδιο.

Και τα πρώτα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά σε ότι αφορά την μείωση των ατυχημάτων στις διασταυρώσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να τα δούμε και στην χώρα μας, ώστε να βελτιωθεί έστω και λίγο η ασφάλεια στις διασταυρώσεις και να υπάρχει μεγαλύτερη τάξη στην κυκλοφορία. Αν και δεν τρέφουμε και πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο…Διαβάστε επίσης