-->
28.09.2023

 Συγκλονιστικό βίντεο:  Αμάξι περνά μέσα από τις φλόγες στις πυρκαγιές στη Χιλή

Τουλάχιστον 24 ανθρώπινες ζωές, τεράστιες υλικές ζημιές και σημαντική οικολογική καταστροφή είναι ο απολογισμός των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και αρκετές μέρες στη Χιλή. Σύμφωνα με το Reuters, οι φονικές πυρκαγιές στο νοτιοκεντρικό τμήμα της χώρας έχουν μετατρέψει σε στάχτη εκατοντάδες σπίτια και εχθές, Τετάρτη, εξαπλώθηκαν ακόμη περισσότερο, θέτοντας σε κίνδυνο τα ενδιαιτήματα ευάλωτων ζώων του δάσους.

Η περιοχή που πλήττεται πλέον από τις πυρκαγιές έχει το διπλάσιο μέγεθος από τη Μείζονα Περιοχή του Λονδίνου, ανακοίνωσε ο οργανισμός για την προστασία των εθνικών δρυμών της Χιλής. Τα τελευταία 24ωρα, βίντεο που δείχνουν την έκταση της οικολογικής καταστροφής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με ένα από αυτά, που δείχνει ένα αυτοκίνητο να περνά μέσα από τις φλόγες, να γίνεται viral.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσαν οι Αρχές, περίπου 2.180 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις πυρκαγιές και 1.180 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Οι περισσότεροι θάνατοι και το μεγαλύτερο μέρος των υλικών ζημιών εντοπίζονται στις περιοχές Biobio, Araucania και Ñuble.

Στο κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων στο Chillan, κτηνίατροι προσπαθούν να σώσουν από τα εγκαύματά τους τους κατοίκους των δασικών εκτάσεων που σάρωσε η φωτιά στο πέρασμά της, μεταξύ των οποίων και ορισμένα πούντου, που είναι το μικρότερο είδος ελαφιού στον κόσμο. «Προσπαθούμε να τα σταθεροποιήσουμε, να ανακουφίσουμε τον πόνο τους και – ιδανικά – να τα βοηθήσουμε να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπός τους.

 Διαβάστε επίσης